Racing

Joel Eriksson kör Porsche på Nürburgring med Falken Motorsports

Joel Erikssons tävlingsprogram under 2023 kommer att koncentreras kring mytomspunna Nürburgring Nordschleife, med fokus på det världsberömda 24-timmarsloppet i maj.

Foto: Falken Motorsports.

Eriksson har skrivit kontrakt med det tyska teamet Falken Motorsports, där han kommer att köra en Porsche 911 GT3 R både i 24-timmarsracet samt i långloppsserien Nürburgring Endurance Series (också känd som NLS – Nürburgring Langstrecken Serie).

Styrningen är ett resultat av ett framgångsrikt gästspel med teamet i slutet av förra säsongen, då 24-årige Eriksson hoppade in i två NLS-race och omedelbart vann båda två i par med tysken Sven Müller.

Müller och Eriksson kommer fortsätta att dela bil, Falken Motorsports Porsche med startnummer #3, även i år.

– Jag ser verkligen fram emot den här säsongen tillsammans med Falken Motorsports, säger Joel Eriksson. Vi började jobba ihop lite grann i fjol och det fungerade väldigt bra. Jag lyckades vinna i min debut på Nordschleife, och sedan fick vi med oss en seger till, så det kunde inte ha börjat bättre. I år satsar vi fullt ut på mästerskapet, men framför allt på 24-timmars som är det stora målet.

Nürburgrings ökända nordslinga – Nordschleife – är en av världens absolut mest beryktade racerbanor. Den gigantiska anläggningen, belägen i de tyska Eifelbergen, stod klar 1927 och har sedan dess nått legendarisk status. Med 170 kurvor och en längd på över 20 km betraktas den än idag som världens mest krävande bana, talande nog kallad ”det gröna helvetet”.

Joel Eriksson beger sig till Nürburgring redan nu till helgen för säsongens första tester. NLS-premiären äger sedan rum den 18 mars.

Nürburgring 24-timmars, ett av de mest prestigefyllda långloppen för GT-bilar, avgörs den 18-21 maj. Innan dess kvalar fältet in under två dagar, den 22-23 april. Tävlingen lockar årligen närmare 150 bilar. Eriksson och Falken Motorsports kör i den största och snabbaste klassen, i jakt på totalsegern.

Joel Eriksson är också test- och reservförare för Jaguar TCS Racing i Formel E.

Foto: Falken Motorsports.