Racing

Murkontakt för Rosenqvist på första varvet

Felix Rosenqvist fick en tuff start på årets NTT INDYCAR SERIES-säsong när premiären Firestone Grand Prix of St. Petersburg spolierades efter en incident på det första varvet – men smålänningen tar ändå med sig en positiv känsla från Florida-upptakten.

Foto: Mattias Persson / Motorsport Publication.

Rosenqvist inledde starkt på stadsbanan vid Tampa Bay när han toppade den inledande delen av lördagens kval, och körde till slut till sig åttonde startposition inför söndagens premiär.

Dessvärre krossades alla chanser till ett bra resultat för Rosenqvist när han stötte ihop med sexfaldige mästaren Scott Dixon strax efter start, touchade muren, och tvingades parkera sin Arrow McLaren-bil i garaget med skador på vänster bak.

– Inte den premiär vi hade önskat oss, säger Felix Rosenqvist. Det blev trångt på första varvet och tyvärr fick jag en tryckare av Scott. Han sade själv att han inte såg mig och bad om ursäkt efteråt, så det var snyggt av honom.

Efter reparationer kunde Rosenqvist så småningom återansluta till loppet, men då 40 varv efter. Han klassificerades till slut på 19:e plats.

– Vi lyckades komma ut på banan igen lite senare och fullfölja loppet, vilket faktiskt var ganska viktigt, fortsätter Rosenqvist. Det gjorde att vi klättrade ett par placeringar i resultatlistan och tog några extra poäng. Det är sådant som kan bli avgörande i slutet på säsongen.

Loppet i Florida vanns, efter stort kaos, av Marcus Ericsson. Rosenqvists Arrow McLaren-kollega Pato O’Ward ledde racet in mot slutvarven men tappade ledningen med ett tillfälligt tekniskt problem – men det faktum att teamet var med i segerdiskussionen ger likväl skäl till optimism. Teamets tredje förare, nytillskottet Alexander Rossi, blev dessutom fyra.

– Vi har haft bra fart hela helgen, på alla tre bilar, avslutar Felix Rosenqvist. Det är det vi tar med oss härifrån – att vi är med i matchen på riktigt. Bilen kändes betydligt bättre här i St. Pete i år jämfört med förra året, så jag ser ljust på framtiden. Det är en lång säsong. Sist men inte minst; grattis Marcus!