Racing

Söderström säkrar Lamborghini-styrning

STCC-stjärnan Oliver Söderström har säkrat en styrning i Lamborghini Super Trofeo 2023 efter sitt test med den italienska supersportbilstillverkaren förra året. Testet var en del av priset för skåningens juniortitel i STCC 2021.

– Detta är ett spännande och nytt kapitel i min karriär och jag är mycket tacksam för alla som gjort denna dröm verklighet, säger Oliver Söderström.

24-åringen kommer att köra en Lamborghini ST EVO 2 för erfarna teamet Target Racing i år, efter att ha slutat på femte plats totalt i STCC 2022 för Lestrup Racing Team med två segrar och totalt åtta pallplatser.

Och Oliver Söderström har inte stängt dörren för en fortsättning i STCC 2023, året när STCC blir först i världen som 100% elektriskt nationellt touring car-mästerskap.

– Just nu är fokus på Lamborghini, men jag har inte stängt dörren för STCC som ser oerhört spännande ut med elektrifieringen, säger Oliver Söderström.

– De nya elektriska bilarna ser sjukt utmanande ut att köra, något som jag tror passar mig och som jag gärna sätter tänderna i. Jag för dialog med ett par team, men kan inte avslöja mer än så just nu.