Racing

Söderström till Super Trofeo Europe

Den 24-årige STCC-juniormästaren Oliver Söderström ingår ett spännande samarbete med Lamborghini i Sverige och Danmark och ställer upp i Lamborghini Super Trofeo Europe 2023.

Den tidigare juniormästaren i STCC, Oliver Söderström, kommer i år att köra i den europeiska enhetsserien Lamborghini Super Trofeo. Satsningen sker i ett nytt och nära samarbete med Lamborghini Malmö, Lamborghini Stockholm och Lamborghini Copenhagen, som genom att vara en del av Semler Premium är auktoriserade återförsäljare i Skandinavien.

– Motorsport är en stor del av vår passion, säger Johan Mårtensson, Semler Premium. Som skandinavisk aktör vill vi vara med och hjälpa en ung skandinavisk talang ut i Europa. Oliver är otroligt snabb på bana, samtidigt som han är väldigt social, ödmjuk och professionell som person. Det gör att han passar in perfekt i vår organisation. Vi har följt hans karriär länge, vi vill promota honom och nu tar vi nästa steg tillsammans.

Oliver Söderström säkrade juniormästartiteln i STCC Junior Cup accelerated by Lamborghini 2021. I priset ingick att få åka till Italien och testköra en 620-hästars Lamborghini Super Trofeo. Mötet där, och Olivers prestationer bakom ratten, blev startskottet på det nu officiella sponsorkontraktet med Lamborghini Malmö, Lamborghini Stockholm och Lamborghini Copenhagen.

– Jag är jättetacksam och jättestolt, säger Oliver Söderström! Jag har alltid drömt om att få köra Lamborghini, så för mig är det här en barndomsdröm som går i uppfyllelse. Nätverket, kompetensen och stödet som Lamborghini i Sverige och Danmark bistår med är guld värt.

Samtidigt blir Oliver Söderström proffsförare och instruktör under Lamborghinis skandinaviska kundevent. Att det handlar om en ’perfect match’ på flera plan står klart även när Oliver Söderström får sammanfatta känslan kring samarbetet.

– Som bilbyggare och som varumärke pushar Lamborghini gränserna konstant och går sina egna vägar. De älskar ljud, de älskar färger! Det stämmer överens med mig som person också, som racingförare gör man ju något extraordinärt och tar lite andra vägar i livet. Jag har en väldigt bra känsla inför Lamborghini Super Trofeo, och målet är absolut att ligga i toppen. Samtidigt är det en stor ära att få bli en ambassadör för Lamborghini i Sverige och Danmark, och jag ser verkligen fram emot att få träffa alla skandinaviska Lamborghini-kunder på köreventen.

Lamborghini Super Trofeo Europe 2023 avgörs under sex olika tävlingar, med premiär på den franska Paul Ricard-banan 2-4 juni. Den 18-19 november är det världsfinal, där den nordamerikanska och den asiatiska serien ansluter.