Racing

Uppåt för Formula Nordic

Vi har många duktiga svenskar i olika formelbilsserier runt om i världen och äntligen har intresset ökat här hemma i Sverige. Formula Nordic kommer att ha det största startfältet sedan klassen startade för tio år sedan. 13 förare är anmälda till årets serie där man tävlar om junior-SM.

Dessa ungdomar kommer att tävla i Formula Nordic i år. Vem vet vilka serier dessa kommer att köra i om några år, Formel 1 eller Indycar?

Tre förare finns kvar från förra säsongen medan tio nya förare debuterar i klassen. I årets första tävling på Mantorp Park kommer troligen rutinen att ha betydelse, men de nya förarna kommer säkert att lära sig snabbt och minska avståndet till täten. Vid genrepet på Mantorp Park var Linus Granfors snabbast. Christer Otterström var bästa rookie och han låg hela tiden i topp tre under testdagen.

Det blir även en landskamp i år då halva startfältet är norrmän. Det kommer onekligen att bli mycket intressant.

Formula Nordic är en viktig plantskola för våra framtida stjärnor i racing. Frågan är var vi kommer att få se årets Nordicförare om några år?

Det var länge sedan vi såg så många formelbilar på griden på en gång och fler skall det bli!