Racing

Ny rekordsäsong för Legends?

Legends är med bred marginal Sveriges största racingklass. I år är det drygt 80 förare som har anmält sig till serien och mer än häften av dessa förare har redan varit ute och testkört bilarna inför säsongen. Drygt 20 förare är dessutom debutanter i klassen.

TV-personligheten Robin Nilsson kommer att göra debut i klassen i Nyman Racings gästbil.

– Det har varit tal om debut i flera år, men oftast har det stupat på att jag inte har haft tid. Nu lyckades vi hitta ett ledigt datum och när jag dessutom fick reda på att jag skulle köra i Christofer Karlssons vinnarbil med Christofer som coach kunde jag inte tacka nej, sa Nilsson.

Nyman Racing har haft det största och bästa teamet i flera år och teamet har lagt beslag på de flesta pokalerna, men i år kommer de att få tuffare motstånd. Johan Lennartsson har deklarerat att han kommer att satsa allt på att vinna serien i år. Eftersom han har fyllt 50 år kör han dessutom i klassen General Masters, som han därmed också satsar på att vinna.

Mikael Johansson presenterade två specialpriser som hans fru har designat och tillverkat. Det är två små Legendsbilar i guld och silver som kommer att gå till totalvinnaren respektive vinnaren i General Masters.

Lennartssons spontana kommentar var: – Vad häftigt, då kommer jag ju att få två smycken i år! Självförtroendet är det inget fel på hos Lennartsson!

Vi får se vad Nymanteamet kan svara med. Erik Blixt lär vara en av segerkandidaterna då han vann flera race i fjol. Dennis Byqvist var ny i Nymanteamet i fjol och i finalen utmanade han fjolårsmästaren om segern. Byqvist har varit blixtrande snabb vid försäsongstesterna så han kommer att bli ursnabb i år.

Men vem vet, kanske blir det någon annan förare som blommar ut och utmanar om segrarna? Till helgen körs årets första tävling på Mantorp Park, då får vi se…

/ Bengt-Åce Gustavsson – www.racefoto.se