Racing

Blixt & Byqvist delade på segrarna i Legendspremiären

60 förare fanns med vid årspremiären för Valeryd Legends Cup under Vårracet på Mantorp Park. Erik Blixt var snabbast i kvalet före Dennis Byqvist och Johan Lennartsson.

Det var ingen överraskning att dessa herrar var i topp, eftersom de låg i topp även under försäsongstesterna. I det första racet tog Blixt ledningen och fick med sig Byqvist i ryggen, allt enligt plan. De teamkörde och höll så högt tempo att ingen orkade följa med. Det blev en rafflande slutstrid där Blixt vann med endast en tiondels sekund före Byqvist. Johan Lennartsson fick kämpa på egen hand och lyckades bärga tredjeplatsen före brodern Daniel.

Herrarna Blixt och Byqvist hade samma taktik i andra racet, och de lyckades ännu en gång, men nu var det Byqvist som var hetast i slutet av racet och han tog segern före Blixt. Linus Björkman tog hand om tredjeplatsen, vilket innebär att Nyman Racing tog hand om alla pallplatserna!

Byqvist var snabbaste junior. Lennartsson var snabbaste senior i första racet och Kim Schmidt Pedersen var snabbaste senior i andra racet. Mattias Strömberg var bästa Rookie i första racet och i andra var det Charbel Jomha.

TV-reportern Robin Nilsson gjorde en strålande racingdebut och slutade på en mycket hedrande 14:e plats i andra racet.

Många bilar i Legends A-final med Erik Blixt och Dennis Byqvist i täten. Foto: Racenews.se