Racing

Dubbelseger för Frost i Legends

Valeryd Legends Cup körde årets fjärde deltävling under Raceweek på Kinnekulle Ring tillsammans med SSK-Serien. 60 förare mötte upp vid denna tävling. Dennis Byqvist var snabbast i kvalet före Erik Blixt och Oskar Frost.

Claes Runnström startade i pole i B-finalen och han jagades hårt av Peter Eklund, Magnus Yxsjö Andersson, Robert Rydberg och Oskar Ingemalm. Det blev Andersson som till sist avgick med segern före Runnström och Eklund. Vi fick se samma gäng kämpa om segern även i den andra B-finalen och återigen smög sig Andersson upp och vann före Rydberg och Mikael Johansson.

A-finalerna bjöd på tät och spännande racing. Byqvist tog ledningen från pole, men Frost övertog snart ledningen. Han skuggades tätt av Byqvist, Blixt och Michael Gryvik, men Frost lyckades rida ut stormen och vinna före Byqvist och Frost. Det var samma kvartett som kämpade om tätpositionerna även i andra racet där Byqvist övertog ledningen flera gånger, men varje gång lyckades Frost kontra och det blev Frost som avgick med dubbelseger före Byqvist och Blixt.

Det var väldigt få incidenter, trots stora startfält och täta närkamper. Byqvist var helgens bästa junior. Johan Lennartsson var helgens bästa General Master och Jimmy Jacobsson var bästa rookie. Daniel Björk Steinwandt var gästförare i Nyman Racing och han lyckades ta en åttonde och en tolfte plats. Nästa tävling blir Kanonloppet på Gelleråsen Arena i mitten av augusti.

Text & foto: Bengt-Åce Gustavsson, Racefoto.se

Starten av den andra A-finalen på Kinnekulle Ring.