Racing

Solig Sportvagnspremiär på Kinnekulle Ring

Stockholms Sportvagnsklubb arrangerade årets första Sportvagnstävling på Kinnekulle Ring för Sportvagnsmästerskapet och SSK-Serien. Det var strålande solsken hela helgen, men bitvis bitande kalla vindar. Det var tyvärr ganska glest i startfälten, inte ens Roadsport C kunde stoltsera med något imponerande startfält denna gång. Alla kanske inte är klara för säsongen ännu?

Roadsport C by Nankang

Tio bilar kom till start i Roadsport C by Nankang. David Malmberg ledde större delen av racet, men han hade Torkel Kristensson i bakhasorna hela tiden. Kristensson bidade sin tid och till sist satte han in attacken och vann med ett par tiondelar före Malmberg. Petter Sångberg tog tredjeplatsen. Kristensson satte racets snabbaste varv, endast två tusendelar snabbare än Malmberg! I andra racet lät sig inte Malmberg luras, han vann före Kristensson och Thomas Ohlsson.

Roadsport A & B + Verktygsboden Modsport III

Roadsport A & B körde som vanligt tillsammans med Modsport III. Robin Wärmlund hade lekstuga med de andra förarna. Han varvade hela fältet och tog därmed en solklar seger i Modsport III före Kent Heijel och Anders Björnson. Gunnar Östlund vann Roadsport A före Lars Macklin, som snurrade i Kvarnkurvan på första varvet, men lyckades ändå ta sig upp till andraplatsen före Torbjörn Isaksson. Petter Sångberg vann Roadsport B före Max Lindblom.

Wärmlund var lika överlägsen i andra racet där han återigen varvade hela fältet på väg mot segern före Heijel och Gustav Larsson i Verktygsboden Modsport III.

Gunnar Östlund var ensam att ta sig i mål i Roadsport A och så var det också för Lindblom i Roadsport B.

Robin Wärmlund har redan kopplat greppet i Verktygsboden Modsport III, medan Lars Macklin håller på att snurra bort sig. Foto: Racefoto.se

Verktygsboden Modsport I & II

Vi förväntade oss en hård match mellan SSK-föraren Joakim Carlsson och SPVM-föraren Samuel Johansson som båda har potenta bilar och är duktiga förare. Johansson tog starten och ledde ett par varv före Carlsson, men på tredje varvet brast bakre hubben och Johansson tappade bakhjulet! Som tur var skedde detta strax innan depåinfarten varför Johansson kunde linka av banan utan att bli påkörd samtidigt som inte farten var så hög. Carlsson kunde vinna enkelt i SSK Klass 3 C. Bo Johansson vann Modsport I före Jonas Jansson och Toni Berggren. Björn Axelsson vann Modsport II före Joel Thorén och Andreas Ekvall.

Bo Johansson vann även det andra racet före Jansson och Berggren, men nu var de hack i häl och trion gick i mål inom en sekund. Axelsson vann även han före Thorén och Ekvall.

RS & Clubman

Christoffer Törnkvist tog starten från pole i RS-klassen. Han pressades hårt hela racet igenom av Jonas Jonsson och pappa Bo Eliasson, men Törnkvist höll undan och vann före Jonsson och Eliasson. Jonsson startade i pole i andra racet. Han tog hand om ledningen och kunde sedan köra ohotat mot segern före Eliasson och Törnkvist. Thomas Larsson var ensam förare i Clubman.

Nästa deltävling för SPVM körs på Rudskogen första helgen i juni tillsammans med Norska Mästerskapet i Racing. Då kommer vi garanterat att få se fler bilar! Norrmännen hade sin premiär samma helg som SPVM och då hade de 180 bilar på startlinjen!

Foto: Racefoto.se