Offroad

Skotsk terräng för Johan i Extreme E

Efter två månaders uppehåll är det dags för den andra tävlingshelgen i Extreme E. Skottland är destinationen för Johan Kristoffersson och hans teamkamrat i Rosberg X Racing, Mikaela Åhlin-Kottulinsky.

– Man vill alltid vinna, men det viktigaste är att samla poäng och skaffa sig en bra position för fortsättningen, säger Kristoffersson.

Foto: Charly Lopez / LAT Images / Extreme E

Den tredje säsongen för de eldrivna terrängbilarna inleddes i mars i Saudiarabien. Kristoffersson och Åhlin-Kottulinsky summerade två tredjeplatser efter en helg med blandad framgång. Den här gången får RXR-teamet slå lite ur underläge.

– Vi ligger trea, femton poäng efter Acciona och Veloce som delar ledningen. Det är ändå rätt okej.

Den här säsongen körs det dubbeltävlingar på samtliga fem spelplatser, en tydlig ökning från förra året.

– Det är ju totalt tio tävlingar i år så det gäller att vara med och plocka poäng hela tiden och ha så högt lägstaresultat som möjligt.

Banan i Skottland är ny för året och är belägen i området Dumfries och Galloway i sydvästra delen av landet. Tävlingen kallas Hydro X Prix och körs vid en nedlagd kolgruva i Glenmuckloch, där man håller på att förvandla området till en anläggning för produktion av vatten- och vindkraft.

– Terrängen är typiskt brittisk skulle jag säga. Det är en blandning av sten, grus och gräs med partier som liknar de vi körde på gräs i Uruguay och på grus i England. Det ser väldigt kuperat ut.

Tävlingsdagarna kommer att börja med kval kl 8:00 centraleuropeisk tid och finalpass vid 14:00 på eftermiddagen.

– Det är tidigt på säsongen än, så det gäller att inte ta alltför stora risker utan att se till att ta poäng i varje tävling, sammanfattar Johan Kristoffersson.

Foto: Colin McMaster / LAT Images / Extreme E