Racing

René Rast historisk DTM-segrare

René Rast tog hem mästerskapstiteln i 2020 års DTM-mästerskap. Audi-föraren vann säsongsfinalen på Hockenheim med sin Audi RS 5 DTM och skrev historia genom att vinna titeln tre gånger på fyra år. Rene Rast blev därmed den mest framgångsrika Audi-föraren i DTM och tog över ledarskapet efter Mattias Ekström som vann mästerskapen 2004 och 2007.

– Det är för bra för att vara sant, sa Rast efter att ha korsat mållinjen i finalen mer än tio sekunder före titelrivalen Nico Müller. Vi har uppnått mer än vad jag någonsin vågat drömma om. Med 24 segrar är jag nu den mest framgångsrika Audi-föraren i DTM. Jag hade inte det minsta problem. Tack till mitt team, mekaniker, Team Rosberg och naturligtvis Audi Sport för en fantastisk bil. Jag är mer än lycklig!

Dieter Gass, chef för Audi Motorsport, mottog pokalen för märkesmästerskapet, som Audi vann med 1253 mot 500 poäng.

– Att vi lyckades avsluta det sista racet med våra sex fabriksförare på sex topplaceringar säger allt, sa Dieter Gass. DTM har varit en otrolig framgång för Audi, speciellt de sista två åren med den fyrcylindriga motorn. Vi vann allt som kunde vinnas i klass 1 och dominerade både 2019 och 2020. Jag vill tacka hela teamet, alla här på banan, men också alla hemma i Neckarsulm, Neuburg och Ingolstadt. Det har varit en ära att arbeta med teamet och fira en sådan framgång tillsammans i DTM. Nu är det dags att sätta ny kurs.

Den tredje mästerskapspokalen gick till Audi Sport Team Abt Sportsline som tog hem teammästerskapet med Nico Müller på andra och Robin Frijns på tredjeplats.

Under årets säsong, som också är den sista säsongen för DTM på fabriksnivå, vann Audi 16 av 18 race med Audi RS 5 DTM på banan. 2021 kommer DTM att köras med GT3 bilar. För Audis del innebär det att serien kommer att bli en del av kundracingprogrammet med Audi R8 LMS.

René Rast blev trippel DTM-mästare genom att vinna 2017, 2019 och 2020. Svenske Mattias Ekström var dessförinnan den mest framgångsrika Audi-föraren i DTM med två mästerskapstitlar 2004 och 2007.