Racing

Brorsson spräckte segernollan – toppar tabellen!

Conny Brorsson var helgens överraskning när V8 Thunder Cars säsongspremiär avgjordes på Ljungbyhed i helgen. Efter en tredjeplats i det första heatet slog han till med seger i ett mycket tufft och tätt andra heat. Visserligen fick Conny lite hjälp på traven när Dennis Strandberg och Andreas Nilsson fick problem – men farten visade att segern ändå inte var en tillfällighet. Men än värre än att ta den första segern smäller mästerskapsledningen.

Foto: Joakim Tärnström

– Att åka härifrån i mästerskapsledning är nästan det bästa, säger Conny. Det kändes som om min bil var snabbare än de andras och jag kunde pusha Dennis. Vi har fart nog för att vara med och slåss om pallplatserna framöver.

Tvåa i mästerskapet är regerande mästaren Dennis Strandberg. Efter seger i det första heatet såg Dennis ut att gå mot seger även i det andra men efter en incident med ledande Andreas Nilsson tvingades han bryta med brusten hjulupphängning fram.

– Jag försökte köra om Andreas på innern men det tog emot lite. När jag kom till kurva fyra var bilen enormt överstyrd och jag träffade en däckbarriär. Det har varit en helg med toppar och dala men det var skönt att vinna helgens första race, då lägger man ribban. Jag borde ha vunnit det andra också men vi kommer tillbaka.

Det var tätt i toppen – Andreas Nilsson försöker värja sig mot Dennis Strandberg på yttern, där bakom lurar Conny Brorsson.

Andreas Nilsson åker hem till Norrtälje som trea i tabellen. Det blev en andraplats och en fjärdeplats på poängkontot men han var inte helt nöjd. I det andra heatet ledde Andreas fram till incidenten med Dennis Strandberg.

– Strandberg dök på mig och vi gick ihop. Jag kom upp på banan som tvåa. Jag hade inte riktigt farten på rakan idag och fick kämpa hårt för placeringarna, säger Andreas. Under de omständigheterna är jag nöjd med resultaten i helgen. Vi har fått med oss många poäng från den här helgen.

Andreas Nilssons teamkamrat i Racebil.se, Tomas Åkerlund, ligger något överraskande på en fjärdeplats i tabellen efter att ha blivit trea i det andra heatet. Inte illa med tanke på att Tomas gör sin första hela säsong i klassen.

– Det har gått över förväntan, det var väl ingen som trodde att det skulle gå så här bra när vi åkte hit, säger han. Bollen studsade min väg, jag har ökat farten för varje pass och känt att jag skulle kunna hänga med, kanske inte i toppskiktet men strax under.

Danske Mikkel C satte skräck i konkurrenterna genom att ta pole position i båda heaten men när det väl skulle köras om det blev utdelningen mindre än förväntat. Mikkel halkade av banan på ett oljespill och tappade sin ledning till Dennis Strandberg och fick nöja sig med en andraplats. I det andra heatet tvingades Mikkel bryta tidigt med en trasig kardanaxel.

Mikkel C´s övergivna bil i förgrunden – Conny Brorsson på väg mot seger!

– Det var mycket som hände, det var förvirring i starten om det skulle vara en flagg- eller lampstart. Jag tappade placeringar, sedan gav transmissionen upp. Vi kommer tillbaka.

Om två veckor väntar årets andra deltävling i Skellefteå. Då ska Conny Brorsson försöka försvara sin mästerskapsledning – han är försiktigt optimistisk.

– Jag kan erkänna att banan är svår, men det är likadant för alla. Får vi till inställningarna på bilen kommer vi säkert att vara med bättre än förra året