Racing

Full pott för Graff i finalen – Persson avslutade med tredjeplats

Alexander Graff, Memphis Racing, tog full pott när V8 Thunder Cars-finalen avgjordes på Mantorp Park under lördagen. Med bonuspoäng för pole position och snabbaste var samt två segrar säkrade han andraplatsen i mästerskapet efter redan klara mästaren Emil Persson, Bryntesson Motorsport.

–Vi hade jättebra utgångsläge att kunna slåss om segrar när vi åkte hit men det viktigaste målet var att ta silvret, säger Alexander. Att åka härifrån med full pott var över vår ambitionsnivå, ett jättekul och skönt resultat för hela teamet. För mig är egentligen ett silver en förlust men det är skönt att ha bärgat det.

Alexander hyllar också årets mästare, Emil Persson, Bryntesson Motorsport.

–Jag har jagat honom hela säsongen men det här var den enda racehelgen jag tog in poäng på honom. Han har gjort det bättre, jag har varit snabbare tidsmässigt, men han har tagit poängen.

Trots två andraplatser efter två starka heat räckte det inte till för Marcus Palnér att utmana Graff om andraplatsen i mästerskapet och han fick nöja sig med en upprepning av fjolårets tredjeplats i slutställningen.

–Jag gjorde två bra race men det räckte inte hela vägen, säger Marcus. Det är tråkigt men jag känner ändå att vi har gjort ett bra jobb i teamet hela säsongen.

Emil Persson, som alltså redan var klar mästare före finalen, avslutade sin fantastiska debutsäsong i V8 Thunder Cars med en tredjeplats i det andra heatet efter att ha parkerat i sandfållan i det första.

–Det blev en sväng i sandlådan i första heatet, säger han. Det var lite surt, men det är skönt att få avsluta med en tredjeplats.

Emil summerar sin säsong och mästerskapssegern:

–Alexander är en grym chaufför och att komma in som rookie och vinna, det hade jag inte förväntat mig. Det har varit enormt utvecklande för mig som förare att få kämpa mot förare som Alexander och Marcus.

Alexander är en grym chaufför, komma in hör som roookie hade jag inte förvätnat mig det här. Utvecklats som förare kämpat mot Alexander och Marcus.

Edvin Hellsten, Nova Racing, tog hand om tredjeplatsen i det första heatet bakom Graff och Palnér, i det andra slutade han sexa. Sammanlagt slutade Edvin på fjärdeplats i mästerskapet, ett bra snäpp uppåt jämfört med debutsäsongen i fjol då han slutade sexa.