Racing

Dubbelseger för Emil i V8TC på Mantorp

Redan klara mästaren Emil Persson, Bryntesson Motorsport, krönte årets säsong med två nya segrar då V8 Thunder Cars Grande Finale avgjordes på Mantorp Park i helgen. Totalt tog Persson tio segrar av tolv möjliga på sin väg mot att försvara fjolårstiteln.

Foto: Joakim Tärnström

– Jag tog pole position i kvalet och två segrar samtidigt som min teamkompis Mikael Karlsson blev trea och tvåa, säger Emil. Vi blev etta och tvåa i mästerskapet – det kan inte bli bättre.

Mikael Karlssons andraplats i mästerskapet säkrades redan i det första heatet. Tredjeplatsen i mästerskapet gick till norrmannen Stein Frederic Akre, Team Trysil, som även han tog två pallplatser i helgen. I det första heatet var han trea, i det andra slutade han tvåa och skuttade upp från femteplats i tabellen till tredje.

Micke Nyman, Memphis Racing, slutade fyra efter två fjärdeplatser och lämnade därmed Andreas Nilsson, som låg trea sammanlagt före helgens final, bakom sig i tabellen.