Racing

Sverige och Danmark i dubbla landskamper – V8 Thunder Cars vs MASCOT DTC

V8 Thunder Cars-premiären den 3-4 maj på Ring Knutstorp närmar sig med stormsteg och tävlingen lovar att bjuda på en landskamp mellan Sverige och Danmark. MASCOT DTC-mästerskapet, V8 Thunder Cars motsvarighet i Danmark, kommer på besök och det kommer att bli ett stort startfält som ska göra upp om äran.

– Det kommer att bli en riktig batalj på Ring Knutstorp men vi ska se till att Skåne fortsätter höra till Sverige, lovar Tony Bryntesson, samordnare för V8 Thunder Cars. MASCOT DTC är Danmarks högsta serie och förare och team håller högsta klass och vi ser verkligen fram emot att få mäta oss mot danskarna.

Den 6-8 september återgäldas den danska visiten med ett svenskt besök på Jyllandsringen då GP Danmark ska avgöras. Tävlingen brukar locka storpublik.

– Det har alltid varit en tradition att GP Danmark ska bjuda på något speciellt och i år utgör inget undantag, säger Betina Engholm, banansvarig för FDM Jyllandsringen. Med de svenska deltagarna på plats kommer både publik och deltagare att få massor av racing under helgen.

– Det ska bli otroligt kul att få komma till Jyllandsringen, säger Tony Bryntesson. Det kommer att bli ett spännande utbyte med våra danska vänner i år. Det här är en landskamp vi ser fram emot!