Racing

Strandberg ny mästare i V8 Thunder Cars

Dennis Strandberg höll nerverna under kontroll och säkrade sin första V8 Thunder Cars-titel genom att vinna helgens första finalheat på Ring Knutstorp och komma tvåa i det andra. I det första heatet ledde han från start till mål, i det andra fick han se sig passerad av Freddie Hemborg men andraplatsen räckte mer än väl för att säkra segern i mästerskapet.

Foto: Joakim Tärnström

– Det är grymt skönt, säger en lättad Dennis Strandberg som summerar säsongen och mästerskapssegern.

– Vi har haft bra helger, dåliga helger tagit ifatt både Hemborg och Arenram i mästerskapet och gått om och avslutar som bästa poängplockare den här helgen. Det är en jäkla lättnad!

Freddie Hemborg kom till finalen med en seger och en andraplats i mästerskapstabellen i ryggen men den riktiga farten infann sig lite för sent för att han skulle kunna utmana om titeln. Efter en fjärdeplats i kvalet blev det en femteplats i det första heatet gjorde Freddie det han kunde göra och tog hem segern i det andra.

– Det var skönt att få avsluta med en seger och att vi fick avsluta med flaggan i topp, det var fajt ända till sista varvet mot en värdig motståndare i Dennis, och det är så det ska vara.

Sebastian Arenram hade en förhoppning om att kunna ta sig ifatt och förbi Strandberg i tabellen från sin tredjeplats men när han tvingades avbryta kvalet på grund av tekniska problem blev det en uppförsbacke. Med en fjärdeplats i det första heatet hade han ändå en chans på titeln men då krävdes det seger och att Strandberg skulle misslyckas. Nu avslutade han säsongen med en tredjeplats.

– Helst hade jag vunnit men helgen startade dåligt i och med att vi inte kunde köra kvalet, säger Sebastian. Men jag är nöjd med prestationen, det var fantastiskt att komma trea i i sista heatet. Det har varit hugget som stucket mellan mig, Dennis och Freddie men jag är inte ledsen på något vis – de har varit duktiga och förtjänar sina placeringar. Jag är nöjd med att vi har kunnat vara med och fajtas ända till slutet.

I juniorkategorin svarade Daniel Andersson för en fin insats då han blev tvåa i det första heatet men tvingades bryta det andra efter att ha blivit avpetad. Det var dock inget som påverkade utgången av juniormästerskapet där Daniel redan var klar mästare före tvåan Eric Nilsson.

Superstar-mästerskapet vanns av Conny Brorsson som slutade fyra i det totala sammandraget. Conny slutade trea och femma i Heat 1 respektive Heat 2.

Foto: Joakim Tärnström