Racing

Linus Lundqvist siktar mot pallen i Budapest

Sommaren tar ett fast grepp om Europa och det har blivit dags för halvtid i Euroformula Open. Mittpunkten på årets säsong nås på den knixiga F1-banan Hungaroring strax utanför Budapest – och Linus Lundqvist beger sig till den ungerska huvudstaden med en tydlig målsättning.

Foto: Linus Lundqvist Racing. 

– Målet i helgen är att stå på pallen, säger Linus Lundqvist. Vi har varit nära ett par gånger i år men aldrig lyckats fullt ut, och nu känner jag verkligen att det är på tiden. Vi har sett att potentialen finns där, men det har alltid varit något som kommit i vägen. Det hade varit väldigt skönt att sätta punkt för den första halvan av säsongen med en problemfri helg och ett bra resultat.

Lundqvists bästa resultat så här långt under 2019 – hans första säsong i kontinentala Europa – är en fjärdeplats inkasserad vid premiären på franska Paul Ricard. Den regerande brittiska Formel 3-mästaren kan visa upp ytterligare två topp fem-placeringar från de inledande åtta racen, men har också tvingats bryta två gånger och huserar därför just nu på en sammanlagd sjundeplats i förarmästerskapet.

Senast det begav sig var för fyra veckor sedan, då Lundqvist fick med sig en nionde- respektive sjundeplats från favoritbanan Spa-Francorchamps i Belgien. Resultatet den gången förtäljde dock långt ifrån hela historien; Lundqvist kördes av banan redan på det första varvet i helgens avslutande race, och stod sedan för en massiv comeback på sin väg tillbaka genom fältet.

– Känslan i bilen har nog aldrig varit bättre än i det avslutande racet på Spa, så jag hoppas att vi kan ta vid där vi slutade och börja på den nivån i Budapest, fortsätter Lundqvist. Jag gillar Hungaroring. Jag testade där förra sommaren under ett uppehåll i brittiska F3, så jag har ett antal varv i kroppen. Det är en väldigt intressant och utmanande bana. Det är svårt att köra om, så kvalet kommer bli extra viktigt. Det ska bli kul att komma dit och dessutom har jag en stor supportergrupp med mig på plats i helgen. Förhoppningsvis får vi anledning att fira tillsammans!

Hungaroring-banan mäter 4.381 km och har stått värd för Ungerns Grand Prix för Formel 1 varje år sedan 1986. F1-cirkusen kommer på besök för årets Grand Prix den 4 augusti.

Euroformula Open-helgen i Budapest inleds med två fria träningspass på fredag. Helgens första kval och race körs på lördag, innan tävlingarna avslutas med ytterligare en kval- och racedubbel på söndag.