Racing

Lundqvist näst snabbast i officiellt Indy Lights-test

Linus Lundqvist lämnade ett rejält styrkebesked inför den stundande Indy Lights-säsongen när han slutade etta respektive tvåa i mästerskapets två officiella testpass på Barber Motorsports Park, Alabama (USA), på tisdagen.

Foto: Road To Indy.

Det traditionsenliga så kallade ”Spring Training”-testet, där hela Indy Lights-fältet samlas för första och enda gången innan premiären, visade att Lundqvist snabbt funnit sig tillrätta i INDYCAR-seriens främsta matarklass.

Tyresö-sonen satte omedelbart tempot under förmiddagspasset, två tiondelar före teamkamraten i HMD Motorsports with Global Racing Group, David Malukas (USA). Lundqvist lyckades samtidigt krypa ner under det gällande banrekordet för Indy Lights, satt i kvalet 2015 – ett kraftfullt varningsskott från den regerande Formula Regional Americas-mästaren.

I eftermiddagspasset slutade sedan Lundqvist tvåa, tiondelen bakom Malukas, med Andretti Autosport-duon Robert Megennis (USA) och Kyle Kirkwood (USA) som trea respektive fyra i det 13 man stora fältet.

På den sammantagna resultatlistan för dagen var Malukas snabbast, bara fyra hundradelar före Lundqvist.

– Det har varit ett väldigt positivt test här på Barber, säger Linus Lundqvist. Man ska aldrig dra för stora växlar av ett test, men jag tycker att signalerna definitivt är goda. Det känns verkligen som att vi har ett bra paket och att farten finns där både över en längre stint och i kvaltrim. Jag har trots allt inte haft så många dagar i bilen, så det är inspirerande att vara med där uppe redan nu. Jag är extremt sugen på att komma tillbaka hit nästa vecka och börja tävla!

Foto: Road To Indy.