Racing

Alfred Nilsson kör GT racing för BMW

Alfred Nilsson kommer under 2021 att ta ett avgörande steg mot den absoluta toppen i GT racing. Han kommer att köra för det officiella BMW Motorsport teamet och de regerande italienska mästarna, BMW Team Italia i deras juniorsatsning för att skola framtidens stjärnor.

Under föregående vecka var Alfred i Italien för en två dagars testkörning tillsammans med teamet på den italienska banan, Misano World Circuit.

Testdagarna var till för att teamet skulle utvärdera olika testprogram och de olika förarna. Alfred höll sig redan från första varvet upp i toppen, både inom teamet och även i toppen för samtliga team som var på plats. Slutresultaten visade att Alfred var snabbast under båda dagars testning. Som referens fanns även 2020 års mästare med under de 2 testdagarna på Misano World Circuit.

BMW Team Italia drivs av erkända Roberto Ravaglia som är en av Touring och GT racingens största namn genom tiderna med titlar för BMW Motorsport i DTM och VM i Touringcar. Möjligheten att nu få en sits hos BMW Team Italia, ger Alfred en unik möjlighet för ett fortsatt framgångsrikt samarbete med BMW. Ravaglia och BMW Team Italia har sedan många år jobbat med att scouta och ta fram de största junior talangerna med målsättningen att skola dom inom BMW Motorsport och sedan slussa ut dem i andra BMW Motorsport satsningar i Världen.

– Vi blev väldigt överraskade över hur seriös han är samt över hans körteknik under försäsongstesterna. Vi är väldigt glada att vi fått Alfreds signatur på kontraktet och vi ser fram emot att jobba tillsammans i ett långsiktigt och framgångsrikt samarbete, säger Roberto Ravaglia, teamchef BMW Team Italia.

De italienska GT mästerskapen startar i mitten av maj månad, innan dess är det mycket förberedelser och tester som återstår för landslagsföraren Alfred Nilsson innan han och teamet är helt redo för att försvara fjolårets titel.

– Det känns helt underbart att presentera denna satsning och nu rikta om fokuset till att vinna årets mästerskap. Detta är ett av mina delmål för året och jag är enormt stolt över denna möjlighet tillsammans med BMW Team Italia och Roberto Ravaglia. Efter mina två år i GT sammanhang, tillsammans med M-Bilar Group och Lestrup Racing är jag redo för en ny utmaning som tar mig ytterligare ett steg framåt i min Racing.