Racing

Nytt stadslopp musik i öronen för Lundqvist

När Indy Lights senast tävlade på en stadsbana tog Linus Lundqvist full pott. I helgen är det dags för nästa gatustrid, när mästerskapet för första gången drar in i Nashville och fyller självaste ”Music City” med ljuv, högvarvande motormusik.

FotoPenske Entertainment.

Stadsloppet i Nashville arrangerades för första gången förra året. INDYCAR-racet på den då splitter nya, 3.5 km långa banan blev ytterst händelserikt – och när supportserien Indy Lights nu debuterar i tävlingsprogrammet är förväntningarna höga i ett läge då titelavgörandet drar allt närmare.

För mästerskapsledande Linus Lundqvist blåser fortsatt starka vindar. Senaste besöket på en stadsbana, i Detroit i början av juni, gav maximal utdelning med dubbla segrar, dubbla pole positions och ledning under samtliga varv i de två race som kördes den gången.

I Nashville är ambitionen därför tydlig – och den 23-årige HMD Motorsports-svensken ser fram emot att sätta tänderna i en bana där ingen i fältet tidigare har kört.

– Nashville är en av de tävlingar jag sett fram allra mest emot den här säsongen, säger Linus Lundqvist. Jag älskar att komma till nya banor och brukar komma upp i fart ganska snabbt. Jag tror att det är en fördel för mig att banan är ny för alla. Efter helgen vi hade i Detroit kan vi inte vara annat än optimistiska, så målet är att vinna på söndag.

Lundqvist leder Indy Lights-sammandraget 77 poäng före nyzeeländaren Hunter McElrea inför helgens race. Avståndet kunde ha varit än mer betryggande om Lundqvist dessutom fått behålla den seger han ursprungligen körde till sig ute på banan på ovalen i Iowa senast, men som i efterhand fråntogs honom efter att domarna sagt sitt om en incident som utspelade sig några varv från mål.

– Jag är revanschsugen, avslutar Linus Lundqvist. Det som hände i Iowa har bara gjort mig ännu mer beslutsam att vinna igen. Mästerskapet kommer närmare och närmare och jag måste köra smart, men det är egentligen inget som förändrar något. Nashville är en bra chans för oss och jag tänker göra allt för att ta den.

Indy Lights-träningarna i Nashville inleds på fredag. Kvalet avgörs på lördag, och racet – det tionde av totalt 14 den här säsongen – körs på söndag kväll svensk tid.