Racing

Lundqvist ovaldebuterar i Indycar

Linus Lundqvist är klar för ytterligare en start i NTT INDYCAR SERIES när han återvänder till sittbrunnen i Meyer Shank Racings bil #60 på World Wide Technology Raceway i helgen.

Foto: INDYCAR.

Lundqvist kommer att göra sin första INDYCAR-tävling på en oval i Bommarito Automotive Group 500, som blir Tyresö-sonens totalt tredje start i det amerikanska formelbilsmästerskapet efter tidigare inhopp på stadsbanan i Nashville och på Indianapolis Motor Speedway road course.

World Wide Technology Raceway är belägen i St. Louis på gränsen mellan Illinois och Missouri. Banan gick tidigare under benämningen Gateway och mäter två kilometer. Lundqvist har tävlat på anläggningen två gånger tidigare i supportklassen INDY NXT, där han kvalade in på pole position förra året.

– Jag är extremt glad att få chansen med Meyer Shank Racing igen i St. Louis i helgen, säger Linus Lundqvist. De senaste veckorna i Nashville och Indy har varit den bästa tiden i mitt liv och jag kan inte vänta på att få fortsätta jobba med teamet. Vi har verkligen gått igenom ett heltäckande program: först en stadsbana i Nashville, sedan ett road course-race i Indy, och nu en oval i St. Louis. Det blir mycket att lära ännu en gång.

Lundqvists senaste möjlighet i INDYCAR-depån kommer efter en stark insats för två veckor sedan i Gallagher Grand Prix, där den svenske nykomlingen i blott sin andra INDYCAR-start körde hem en årsbästa 12:e plats för MSR-teamets bil #60.

Inför ovaldebuten på World Wide Technology Raceway kan Lundqvist nu också dra nytta av erfarenheten hos fyrfaldige Indy 500-vinnaren och teamkamraten Helio Castroneves.

– Jag inser självklart att det kommer bli tufft, men jag vet att teamet kommer göra allt för att ställa en bra bil på gridden, avslutar Linus Lundqvist. Förhoppningsvis kan vi bygga vidare på det vi uppnådde i Indy och få med oss ett nytt bra resultat. Jag ser också mycket fram emot att få jobba med Helio i helgen. Att få lära av honom på en oval är något som alla förare önskar. Jag ska försöka ta till mig så mycket jag bara kan.

Bommarito Automotive Group 500 inleds med träning och kval på lördag. Racet, som går över 260 varv, flaggas igång kl. 21.30 svensk tid på söndag kväll.

Foto: INDYCAR.