KartingRacing

STCC gästar Karting-SM i Kalmar

STCC kommer att gästa Karting-SM i Kalmar den 5-6 augusti där segrarna i seniorklasserna kommer att vinna provkörning av STCC-bil.

– Vi fortsätter vårt arbete kring tillväxten av svensk motorsport där gokart självklart är en nyckeldel, säger Micke Bern, vd för STCC.

– Vi kommer att ställa ut bilar från STCC under helgen i Kalmar och dela ut priser för att erbjuda juniorerna en inblick i vårt mästerskap och visa vilka möjligheter som finns för framtiden vad gäller en professionell karriär inom motorsporten.

Värnamo-teamet Exion Racing kommer att ställa ut en av sina Audi RS 3 LMS II-tävlingsbilar under helgen i Kalmar.

Segrarna i seniorklasserna KZ2 och Senior 125 kommer att få delta i ett STCC-juniortest som pris, ett test som tidigare tagit fram flertalet nya STCC-talanger – exempelvis Axel Bengtsson som idag tävlar för CUPRA Dealer Team – PWR Racing.

Juniorklassen NXT Gen Cup, som tävlar jämsides helelektriska STCC från och med nästa år, kommer också vara på plats i Kalmar med sin nya tävlingsbil LRT NXT1 och dela ut priser till juniorklasserna.

Segrarna i juniorklassen OK kommer att få köra testdag med NXT Gen Cup senare i höst medan segrarna i klasserna OK Junior och 125 Junior får följa med under en STCC-helg 2023.

– NXT Gen Cup erbjuder juniorerna ett perfekt steg vidare från gokart där vi tillsammans med STCC skapar en spännande och hållbar karriärsstege från och med 2023, säger Fredrik Lestrup, medgrundare av NXT Gen Cup.