Racing

Lundqvist chocköppnade i Formula Regional America – vann första racet!

Linus Lundqvist presenterade sig med full kraft på den amerikanska formelbilsscenen när han direkt i sin debut slog till med pole position och en eftertrycklig seger vid helgens Formula Regional Americas-premiär.

Foto: Global Racing Group.

Lundqvist startade lördagens premiärrace på Mid-Ohio Sports Car Course från pole efter att ha noterat ett nytt varvrekord i fredagens kval, och ledde sedan vartenda varv fram till målflagg på sin väg mot en tidig mästerskapsledning.

Lundqvist – som inför helgens tävlingar aldrig hade satt sin fot på den tekniska Mid-Ohio-banan – höll undan utan problem trots en sen säkerhetsbilssituation och vann till slut 3.4 sekunder före Indy Lights-meriterade David Malukas.

– Det här var ett i det närmaste perfekt race, kommenterar Linus Lundqvist. Mitt team gav mig en snabb bil som jag känt stort förtroende för hela helgen, så tack till Global Racing Group för det. Jag var lite orolig för starten eftersom jag knappt haft någon tid att öva på det momentet i den här bilen, men det gick bra och jag behövde inte försvara mig in i första kurvan. Därefter försökte jag bygga upp en lucka under de första tio varven, och sedan var det bara att ta bilen i mål.

Lundqvist – som också toppade fredagens fria träning – noterades på sin väg mot segern för racets klart snabbaste varv, närmare halvsekunden bättre än någon annan mäktade med. Det innebär att han också kommer att starta söndagens Race 2 från pole position.

– Allt som allt en fantastisk dag, och jag är så glad att jag fått komma hit till USA och vara en del av det här mästerskapet, fortsätter Lundqvist. Stort tack till alla som hjälpt till att göra det här möjligt, inte minst då mitt team och mina supportrar. Jag kan knappt vänta till det andra racet i morgon och målet är förstås att upprepa det här då.

Söndagens race, som avrundar premiärhelgen för Formula Regional Americas, körs kl. 18.05 svensk tid. Livestreaming finns att tillgå via www.linuslundqvistracing.se

Foto: Global Racing Group.
Foto: Global Racing Group.