Racing

Lundqvist tar överlägsen seger i Nashville

Linus Lundqvist tog sig ett stort steg närmare 2022 års Indy Lights-titel när han körde hem säsongens femte seger med en förkrossande uppvisning på Nashvilles gator.

Lundqvist kontrollerade söndagens lopp i Tennessee från start till mål, och utökar därmed sin ledning i sammandraget från 77 till 95 poäng med bara fyra race kvar att köra.

Foto: Penske Entertainment.

Lundqvist inledde loppet från säsongens sjätte pole position, som den här gången gavs honom till skänks när kvalet ställdes in på grund av regn och startordningen istället baserades på rådande mästerskapsställning.

Från sitt utgångsläge längst fram i fältet drog Tyresö-föraren sedan snabbt upp ett tempo som ingen annan kunde matcha, och när målflaggan föll efter 35 varv skrevs Lundqvists segermarginal till hela 7.2 sekunder.

– En väldigt skön, och en väldigt viktig, seger, säger Linus Lundqvist. Jag var faktiskt lite ledsen över att vi inte fick köra kvalet – jag tror att det hade varit en mäktig upplevelse på den här banan – men vi startade i alla fall i pole och jag kunde successivt bygga upp en komfortabel ledning. Sedan var det bara att bevaka den och ta hand om däcken, och det var egentligen ett perfekt lopp på alla sätt.

Lundqvist blir den förste föraren att vinna ett Indy Lights-race på stadsbanan i Nashville, som gjorde debut i mästerskapets kalender i helgen. 23-åringen vann tidigare i år dubbelt på den snarlika stadsbanan i Detroit.

– Jag älskar stadsbanor, och jag har verkligen haft kul här i Nashville, avslutar Linus Lundqvist. Det är en tuff och utmanande bana, väldigt gropig precis som Detroit, och man har inte råd med några stora misstag. Jag är stolt att få bli den förste Indy Lights-vinnaren här och jag vill verkligen tacka HMD Motorsports för en perfekt bil idag, och min sponsor FX Airguns som dessutom var på plats i helgen. Kul att få fira tillsammans med dem!

Segern i Nashville sätter nu Lundqvist i ett gyllene läge i marschen mot ytterligare en mästartitel. Svensken har tidigare vunnit tre andra formelbilsmästerskap: Formula STCC Nordic i Sverige, brittiska Formel 3, och amerikanska Formula Regional Americas.

Foto: Penske Entertainment.