Racing

Rosenqvist sjua i vild Nashville-rodeo

Felix Rosenqvist tog sig igenom ett kaotiskt och långt utdraget INDYCAR-race på Nashvilles gator under söndagsnatten och fick till slut med sig en sjundeplats.

Rosenqvist gick in i helgens tävlingar på stadsbanan i Tennessee med vind i seglen efter pole position senast i Indianapolis, och inledde också starkt med näst snabbaste tid på fredagens första fria träning.

I en frustrerande utveckling fick Arrow McLaren SP-svensken dock aldrig ens chansen att sätta ett flygande varv i lördagens kval på grund av rödflagg. Istället fick han nöja sig med ett utgångsläge från 15:e plats på gridden – men det skulle visa sig bli mindre relevant när årets mest kaotiska race väl bröt ut.

Rosenqvist pendlade genom fältet när otaliga krascher och incidenter avlöste varandra under totalt åtta gulflaggssituationer, och när loppet till slut rödflaggades med fyra varv kvar återfanns han på nionde plats.

En stark sista omstart innebar att smålänningen kunde klättra ytterligare ett par positioner och till sist korsa mållinjen som sjua.

– Det där var ett race man kommer minnas att man kört, säger Felix Rosenqvist. Det var så mycket som hände hela tiden, och på något sätt lyckades jag gå relativt helskinnad genom allting. Bara det kändes som en bedrift idag.

– Fartmässigt hade vi mer potential, men som loppet utvecklade sig blev det ett lotteri. Teamet gjorde ett bra jobb som fick ut mig på nya däck på slutet och vi kunde ta ett par platser där. Ett väldigt speciellt race.

#7: Felix Rosenqvist, Arrow McLaren SP Chevrolet