Racing

Rosenqvist sexa på Road America

Felix Rosenqvist byggde vidare på den senaste tidens positiva resultatsvit i NTT INDYCAR SERIES med en sjätteplats i Sonsio Grand Prix på Road America.

Rosenqvist kvalade in som sjua till söndagens race på den populära banan i Wisconsin, där smålänningen för övrigt tog sin första INDYCAR-seger säsongen 2020.

Foto: Arrow McLaren SP.

Arrow McLaren SP-svensken ledde sedan sju varv – tredje flest av alla – i ett underhållande och händelserikt lopp, och utökade sin rad av topp tio-resultat som över de senaste fyra racen nu givit utfallet sexa, fyra, tia, sexa.

Rosenqvist tog målflagg som tvåa bland fältets Chevrolet-försedda förare.

– Det var ett bra race, säger Felix Rosenqvist. I början såg det inte riktigt så ut – vi hade inte riktigt farten på de röda däcken – men när den tredje gulflaggen kom ut valde vi att satsa på ett tidigt depåstopp för att vinna banposition.

– Det innebar att jag blev tvungen att spara mycket bensin under resten av loppet, men det lyckades förvånansvärt bra. Jag kände att jag hade nytta av mina erfarenheter från Formel E där. I slutändan fick vi med oss ett bra resultat och jag är faktiskt överraskad över hur väl vi lyckades hålla ihop det från det läget vi fick.

Rosenqvist avancerar nu till åttonde plats i INDYCAR-tabellen.

Foto: Arrow McLaren SP.