Rallycross

Hedströms nya vapen

Marklunds snabba VW Polo från ifjol nu i teamet. Det nära samarbetet mellan Marklunds Motorsport och Hedströms Motorsport gör nu att teamet tar ytterligare ett kliv uppåt. Den nyare VW Polon med många uppdateringar blir teamets framtida vapen. Nu väntar tre intensiva veckor för Hedströms Motorsport, då tre tävlingar ska avverkas!

Foto: Hedströms Motorsport

Den nya VW Polon i teamet är här. Anton Marklunds fjolårskärra som tog honom till EM-silver och även topp fem-tider i VM-klassen vid flera tillfällen, den har nu ny hemort. Torsbybaserade Hedströms Motorsport har via sin tighta relation med Marklunds, nu kunnat få loss både bil och de allra senaste utvecklingsbitarna.

– Vi har inte bara tagit över bilen, utan hela konceptet med alla förbättringar, som vi nu ska uppdatera våra andra Polos med, berättar Peter Hedström.

Peter står fast i sitt beslut att avsluta EM-satsningen på grund av de allt för ojämna domsluten som varit i serien under senare tid. Det enda som möjligtvis kan locka honom tillbaka på arenan, blir i såna fall någon test-tävling i nyförvärvet.

– Samtidigt som jag inte vill tävla mer under dessa premisser, så är jag spänd på vad bilen kan leverera, inte minst för att kunna utveckla teamet i framtiden.

Hedström ser sig själv i framtiden som teamets sportchef och förarcoach, i den rollen vill han givetvis utveckla materialet så att teamets förare får det allra bästa som står att erbjuda.

– Vi har en handfull förare som är intresserade av att köra våra bilar nästa år, tanken är att ha två bilar till start i EM, men inget är klart ännu, fortsätter Hedström.

Nu väntar tre hektiska helger för Hedströms Motorsport, redan nu är halva styrkan på väg mot Italien och det Italienska Mästerskapet. En ung tjeckisk förare, Dan Skočdopole, kör en av teamets bilar under en deltävling denna helg. Dan har endast erfarenhet från Karting och lite Super 1600, innan han genomförde ett lyckat test i Höljes under gårdagen.

– Han kommer gå långt, bara efter några varv såg det bra ut, menar Peter Hedström.

Foto: Hedströms Motorsport

Helgen därpå dags för Norska Mästerskapet på Grenland Motorsportsenter, innan teamet sedan styr mot Tyskland och EM på anrika Estering.

– Det blir en intensiv och spännande sensommar, jag får återkomma till vilka förarna blir i Norge, avslutar Peter lite hemlighetsfullt.