Rallycross

Hedström EM-trea i Höljes

Både Pontus Tidemand och Peter Hedström tog sig till final i inledande EM-deltävlingen i Höljes. Där bjöds på både dramatik och spänning. Peter fick till en bra start från andra led, var upp jämsides segrande Oliver Eriksson i andra kurvan, men blev trängd på ytorna och fattade snabbt beslut att ta alternativet. Detta skulle visa sig vara ett lyckokast. Pontus jagade på som trea och höll denna placering ända tills drivaxeln gick av och han snurrade på banans snabbaste parti. Peter tog över tredjeplatsen och höll den in i mål.

Foto:  IMG

– Jag rankar den här tredjeplatsen och även teamets prestation högre jämfört med Riga ifjol, inte minst med tanke på att vi då alla var varma i kläderna mot slutet av säsongen och att jag inte tränat en meter här i år innan de fyra träningsvarven i går morse, säger en mycket nöjd Peter Hedström.

– Jag förstår att Pontus är besviken att det inte höll hela vägen, han slog i och en drivaxel rök, men han har verkligen bevisat här i Höljes att han kommer vara med och slåss om det i år, konstaterar Peter Hedström.

Nu väntar RallyX Nordic för teamet med finalen i Danska Nysum på Jylland om två veckor, sedan är det ytterligare två veckor till nästa EM-deltävling i Lettland och Riga.