Rally

Lördagens MECA Kullingstrofé – Svenska RallyCupens sommarklassiker!

Närmare 200 bilar sluter upp för MECA Kullingstrofén, fyra sträckorna på 51km från Herrljunga för Svenska RallyCupens tredje deltävling.

Ett 20-tal ekipage i fyrhjulsdrift med Stig Andervang, Anton Eriksson och Christoffer Haglund – tre förare som utmärkt sig under året, de möter Joachim Grahn som tävlat flitigt under våren och sommaren i Ford Fiesta WRC. På plats är också Mattias Monelius som ökat tempot under försommaren i Skodan och utmanar allt mer gör Mattias Olsson i Ford Fiesta R5.

Drygt 70 bilar för Trimmade 2wd, fem förare inom 10 poäng i A-klassen, klassen full av fortåkare som då tabelltoppen Hampus Jakobsson, Stefan Alenmalm, Erik Brodin, Emil Karlsson och Fredrik Eriksson. Tufft även i B-klassen med samma upplägg efter två deltävlingar, Erik Stenberg, Alexander Andersson och Linus Månsson i tät, utmanare från arrangörsklubbens Victor Bergsander och Johannes Brolin. Alexander Fogdeby toppar c-klassen och ses till start, andra i klassen som Martin Adolfsson, Claes Söderqvist och Norske Ola Petter Hovelsrud.

Historiskt med 15 deltagare i samlad klass, Kjell Fransson i Renault Alpine, Bengt Thorsell i Volvo 240, Henrik Höglund med Porsche 911 och Bengt Andersson i Saab 96, klassen bjuder på en nostalgikick.

50 bilar för Grupp F / VOC, jämn fördelning mellan A/B klassen och C-klasserna. Andreas Hultström toppar A/B klassen inför helgen, kommer jagas av förare som Emil Andersson, Tobias Isaksson, Linus Harling och Gustav Johansson. Andra fortåkare som b-förare är Johan Holm, Jacob Johannesson och Magnus Lindqvist. Andra namn som testar på klassen är SM åkaren Albin Nordh, tillbaka i klassen ses två vana vinnare – om än för något år sedan – Billy Johansson och Joakim Hallqvist.

C-klassen med bland andra Tim Lagerstam, Kevin Karlsson, Joel Norqvist och Robin Bäckström som kända toppnamn, klassen brukar dock oftast bjuda överraskningar.

20-talet grupp E ekipage, två klasser med Jimmy Alfredsson, Alexander Broberg och Jonas Lindfors som erkänt snabba namn och i tabelltopp. I efterföljande c-klassen ses Henrik Andersson och Bruno Arvidsson som de snabbaste c-förarna i den gemensamma tabellen för grupp E. Vidare i klassen bland andra Per Johansson och Peter Lanner.

Ungdomsrally med 12 deltagare, Gullabos RC´s Isak Arvidsson har två raka segrar och har dragit ifrån i tabellen, jagas av Daniel Suvala och Melvin Bengtsson som också de är med i helgen. Småländsk fortåkare är Emil Friman som nu ska blandar sig i striden.

Ungdomsåkaren Isak Arvidsson har två raka segrar och leder klart i klassen, utmanas nu av 11 konkurrenter i Ungdomsrally! Foto: Johannes Ericsson, emotorsport.se

Samarbete med kampanjen #FkkCancer rullar vidare, ett initiativ av Lars Stugemo på Sunnyside Experience och Däckproffsen i Växjö, insamlingen med allt överskott till Cancerforskningen. #FkkCancer administreras av Sunnyside Experience och stöttas genom köp av dekaler – dessa går att köpa online eller på cupens deltävlingar – vid anmälan och hos Miro Motorsports servicetält!