Rally

Reglemente för Svenska RallyCupen 2020 klart

Som en liten julklapp presenteras idag reglerna för Svenska RallyCupen 2020, sedvanligt handlar det endast om justeringar utefter de önskemål som kommit in och som diskuterats fram ihop med arrangerande klubbar.

Foto: emotorsport.se

Största nyheten är att 4wd klassen får ett nytt upplägg, det blir två tävlingsklasser. Klass 1 är en ren 4wd klass men med en allt modernare vagnpark tappar de äldre bilarna chanserna att nå framåt, för att ge en extra morot och åter locka ut de tävlande gör vi förändringar. ”Klass 1:1” är för R5 och WRC bilarna och ”Klass 1:2” för de övriga 4wd ekipagen. Det blir fortsatt bara en tabell för 4wd, men de tävlande samlar poäng från två klasser precis som man gjort i grupp E under flera säsonger.

Upplägget för 4wd är också det samma i just grupp E, där samlar A/B-förarna respektive C-förarna poäng på var sitt håll men går in i en och samma tabell. Samtidigt med detta justerar vi ned antalet startande för att dela ut fullständiga poäng, nu krävs sex startande per klass mot tidigare åtta.

Samtidigt kommer det bli mer powerstage poäng vid deltävlingarna, nu ges 3, 2, 1 poäng från start på året mot dagens 1 poäng. Detta hoppas vi ger en än större kamp in till mål i tävlingarna. Där även de som t.ex. kört punktering eller haft andra problem tidigt i tävlingen väljer att fortsätta då det kommer finnas fler bonuspoäng än tidigare på powerstage sträckan.

Reglemente och övrig information kring cupen finns på
www.svenskarallycupen.se

Tävlingskalender Svenska RallyCupen 2020
09/05 Götenerundan, Götene MK.
30/05 Gästabudstrofén, SMK Nyköping.
01/08 Kullingstrofén, Kullings MS.
29/08 Laxå Rallyt, Laxå MK.
12/09 EMK Kannan, Eskilstuna MK.
24/10 Marknadsnatta, Västra Östergötlands MK.