Crosskart

CrossCar Junior ny klass i RallyX Nordic

Tanken är att skapa en kostnadseffektiv ingång för ungdomar mellan 12 och 16 år till RallyX Nordic.

Den lätta (380 kg inklusive förare), bakhjulsdrivna Xtreme Junior-maskinen är enkel att underhålla och producerar 80 hk från sin 600cc fyrtakts, fyrcylindriga motorcykel motor, med varvtal begränsade till max 9 300 rpm. Den kan sedan enkelt konverteras för användning i klassen ’senior’ CrossCar / Crosskart genom att öka varvtalen och kraften.

– CrossCar Junior kommer att vara ett billigt sätt att komma in i den här spännande sporten utan att behöva byta bil när föraren når 16, säger Marko Jokinen. När knappen trycks in för att öka varvtalet är den sömlösa övergången till CrossCar / Crosskart-nivå klar. Jag tvivlar inte på att det kommer att vara ett bra komplement till det som redan är en utmärkt serie, och att sänka RallyX Nordics minsta ålder med fyra år kommer att öppna upp för många lovande unga talanger.

CrossCar Junior kommer att köra vid samma tävlingar som övriga klasser i RallyX Nordic.