Freestyle Motocross

Spännande duell i NIGHT of the JUMPs 2019

Maikel Melero leder FIM Freestyle MX World Championship halvvägs in i säsongen före Luc Ackermann.

Maikel Melero. Foto: NIGHT of the JUMPs

Duellens första skott avfyrades under 2018 mellan den då fyrfaldiga världsmästaren Maikel Melero och det unga stjärnskottet från Tyskland, Luc Ackermann, när kampen om VM-titeln skulle avgöras i sista tävlingen i Shenzhen, Kina. Men spanjoren Melero skapade historia när han tog sin femte VM-titel i rad.

Luc Ackermann. Foto: NIGHT of the JUMPs
Luc Ackermann, Foto: NIGHT of the JUMPs.

Duellen fortsatte under den första halvan av säsongen 2019, men nu var det den hungriga 21-åriga Luc Ackermann som vann de första fyra VM-tävlingarna före Maikel Melero.

Vid den femte tävlingen i Zürich krachade Ackermann och missade finalen som gav Melero sin första seger på säsongen. Men Meleros jämnhet gör att han nu leder VM med 92 poäng före utmanaren, Ackermann, med 89 poäng. Pat Bowden ligger på tredje plats med 74 poäng.

Pat Bowden, Foto: NIGHT of the JUMPs.