Freestyle Motocross

Luc Ackermann yngsta FMX-världsmästaren någonsin

NIGHT of JUMPs säsongfinal blev dramatisk. Tio av världens bästa Freestyle åkare från sju nationer och tre kontinenter kämpade om årets sista poäng på Armeec Arena i Sofia, Bulgarien.

Tre av världens bästa åkare, Adam Jones (USA), Pat Bowden (AUS) och Luc Ackermann (GER) deltog i tävlingen. Den femfaldiga världsmästaren, Maikel Melero (ESP), kunde inte deltaga efter sin senaste axeloperation men kunde var på plats i Sodia som gästdomare.

Luc Ackermann vann tävlingen i Sofia. Med sex av sju möjliga segrar blir Luc Ackermann ’the FMX Terminator’ FIM Freestyle Motocross världsmästare, den yngsta genom tiderna. Han bröt därmed Maikel Meleros femåriga dominans.

– Jag är överlycklig, sade Luc Ackermann. Jag har drömt om VM-titeln så länge och jobbat så hårt för det.