Racing

Cyan Racing historiska genom sin tredje VM-titel

Cyan Racing och Lynk & Co skrev historia genom att säkra den första världstiteln någonsin i motorsport för en kinesisk tillverkare, när man vann teammästerskapet i FIA World Touring Car Cup 2019 i säsongfinalen i Sepang i Malaysia med Lynk & Co 03 TCR.

Cyan Racing vann WTCC-titeln 2017 med Volvo Polestar, 2018 WTCR-titeln med ett oberoende program och WTCR-titeln 2019 med Lynk & Co, en trippel som inget annat team har lyckats med tidigare i World Touring Car racing.

– Att vinna tre år i rad med tre olika tillverkare känns fantastiskt, sa Christian Dahl, Cyan Racing. Att ta teamtiteln redan första året med Lynk & Co Cyan Racing är ”mission complete”. Nästa år är vårt mål definitivt två titlar.

Lynk & Co Cyan Racing-föraren Yvan Muller förstärkte ytterligare sin position som den mest framgångsrika turneringsbilföraren i världen genom att säkra WTCR-bronsmedaljen 2019. Detta är det 12: e året i följd som fransmannen slutar i topp tre av World Touring Cars.

– Jag tappade möjligheten att ta min femte titel, men känslan av att vinna teamtiteln under det första året med en ny bil som vi har utvecklat tillsammans med Geely Group Motorsport är fantastisk, sade Yvan Muller.

Finalen på Sepang International Circuit var en av de tuffaste WTCR-loppshelgerna någonsin, med extrema temperaturer, kraftigt regn och krascher.

Thed Björk slutade en stark fjärde totalt, vilket gjorde det till två Lynk & Co Cyan Racing förare i topp fyra.

– Vi har kämpat hårt fram till det sista varvet. Vi ger aldrig upp. Tävlingarna i Sepang var bland de svåraste jag någonsin har kört. Ett stort tack till alla i teamet och till alla som har utvecklat Lynk & Co, sade Thed Björk.