Rally

East Sweden Rally körs publikfritt

Nästa deltävling i Rally-SM, East Sweden Rally i Linköping den 5 september, kommer köras utan publik. Detta för att garantera säkerheten för de tävlande, funktionärerna och rallyfans.

Foto: JC Rallypics

Därmed blir East Sweden Rally den andra deltävlingen i SM som körs utan publik efter att EC Snapphanerallyt i Hässleholm förra torsdagen fick ta ett sent beslut att köra tävlingen publikfri i lördags.

– Vi väljer att gå samma väg som Hässleholm med att köra tävlingen utan publik med tanke på rådande läge i Sverige och världen, med allas säkerhet som högsta prioritet. Med respekt för alla tävlande, funktionärer och publik vill vi redan nu kunna meddela detta med två och en halv vecka kvar till tävling, säger tävlingsledare Stefan Thaleman.

Alla sträckor kommer vara stängda för publik, tillfartsvägar kommer stängas av och vakter kommer vara utplacerade längs tävlingsbanan. Inga programblad kommer heller att säljas. East Sweden Rally har tidigare beslutat att stryka fredagens publiksträckor i centrala Linköping och att hålla serviceplats och HQ vid SAAB Arena stängt från publik.