KartingRacing

Carrera Cup i samarbete med Prins Carl Philips Racing Pokal

Prins Carl Philips Racing Pokal inleder ett samarbete med Porsche Carrera Cup Scandinavia. Partnerskapet med Skandinaviens ledande racingmästerskap innebär bland annat att årets pristagare i prins Carl Philips populära kartingtävling kommer att få testköra Porsche 718 Cayman GT4 Clubsport på Gelleråsen Arena i höst.

Fr.v: Raine Wermelin, prins Carl Philip, Thomas Johansson. Foto: Micke Fransson Foto: Micke Fransson/teambild.se

2013 tog prins Carl Philip initiativ till Prins Carl Philips Racing Pokal. Den första tävlingen avgjordes i Lidköping samma år. Årets upplaga körs på GTR Motorpark i Eskilstuna 28-30 augusti och blir den första med Porsche Carrera Cup Scandinavia som samarbetspartner. 

– Det är en otrolig statushöjare för oss och tävlingens alla deltagare att få med Porsche Carrera Cup Scandinavia som partner. Det ger en stabilitet och proffsighet åt hela eventet, säger promotorn Thomas Johansson. 

Porsche Sverige har under de senaste åren tagit ett allt större ansvar i arbetet med att utveckla svensk racing. Nu tar man ytterligare ett steg i och med engagemanget i Prins Carl Philips Racing Pokal. 

– Genom Porsche Carrera Cup Scandinavia, vårt samarbete med lokala arrangörer och de omfattande aktiviteter vi skapat i anslutning till Skandinaviens bästa racingserie, har vi hittat ett koncept som passat bra med omvärldens förutsättningar 2020. Det blir därför naturligt att vi nu, tillsammans med Prins Carl Philips Racing Pokal, försöker skapa bra förutsättningar för framtidens racing i Sverige, säger Raine Wermelin, direktör på Porsche Sverige. 

Egentligen smygstartade samarbetet redan i juli månad. I säsongspremiären på Falkenbergs Motorbana inleddes nämligen också Cadetti Racing Tour, arrangerad av Prins Carl Philips Racing Pokal tillsammans med bland annat Porsche Carrera Cup Scandinavia. Touren är en serie utbildnings- och uppvisningsrace i vilka unga talanger i åldern 6-9 år får vara med och köra på samma arenor och i samma event som några av de största stjärnorna i svensk racing. 

Det andra stoppet för Cadetti Racing Tour skedde nyligen under Kanonloppet i Karlskoga och avslutningen är bokad på GTR Motorpark under Prins Carl Philips Racing Pokal den 29 augusti. 

Organisatoriskt blir Prins Carl Philips Racing Pokal ett litet Porsche Carrera Cup. Flera personer som är med och driver mästerskapet för några av Sveriges bästa och snabbaste racerförare kommer nu också ha viktiga positioner när Prins Carl Philips Racing Pokal ska avgöras. 

Ytterligare en koppling mellan Porsche Carrera Cup Scandinavia och kartingtävlingen är, såklart, prins Carl Philip. Från och med den här säsongen är han tillbaka i PCCS och kör samtliga deltävlingar i mästerskapet.

– Vi är väldigt tacksamma å svensk racings vägnar för det omfattande engagemang prins Carl Philip visar vår sport. I tillägg till den seriösa satsning prinsen gör med sitt eget deltagande i Porsche Carrera Cup Scandinavia fortsätter han sitt målmedvetna arbete med Prins Carl Philips Racing Pokal. Porsche Carrera Cup Scandinavia hoppas kunna jobba tillsammans med prinsen och den breda satsningen på karting under många år framåt, säger Wermelin.

Porsche Sveriges engagemang i Prins Carl Philips Racing Pokal innebär bland annat att bilar kommer att ställas ut i Porsche Expo i samband med Prins Carl Philips Racing Pokal.

Samarbetet innebär dessutom att årets pristagare har en Porsche-körning att se fram emot senare i höst. Den 14 oktober kommer nämligen alla att bjudas in till en testdag på Gelleråsen Arena utanför Karlskoga där de får möjlighet att ta racinglicens och testköra en Porsche 718 Cayman GT4 Clubsport, dvs en fabriksbyggd racingbil från Porsche.
Bilmodellen passar väl in i Porsche Sprint Challenge Scandinavia, en ny racingserie som Porsche Sverige startar upp från 2021.

– Det är självklart mycket glädjande att Porsche Carrera Cup Scandinavia och dess organisation väljer att engagera sig i, och satsa på, Prins Carl Philips Racing Pokal. För mig personligen känns det lite speciellt med tanke på att jag tävlar i mästerskapet, och det var i Porsche Carrera Cup Scandinavia jag inledde min racingkarriär för tolv år sedan, säger prins Carl Philip. 

Porsche har skapat en tydlig och möjlig karriärväg för den som vill. Satsningen sträcker sig hela vägen från ungdomarna i karting, vidare till nya Porsche Sprint Challenge Scandinavia och hela vägen till högsta nivå, Porsche Carrera Cup Scandinavia. 

Pristagarna i Prins Carl Philips Racing Pokal kommer under hösten att få testa en Porsche 718 Cayman GT4 Clubsport. Foto: Armin Hadzic