Racing

Bäckmans intar klassisk Formel 1-bana

Deltävling två i racingmästerskapet TCR Europe 2019 samlar i helgen (24–26 maj) hela 32 av Europas absoluta racingelit. Andreas och Jessica Bäckman ligger på en 11:e respektive 13:e plats i mästerskapet och äntrar nu den klassiska Formel 1-banan Hockenheimring med hög fart och revanschlusta i bagaget.

TCR Europe 2019 intar i helgen (24–26 maj) tyska Hockenheim och Formel 1-banan Hockenheimring. 32 racingförare från Europas alla hörn ska nu göra upp i mästerskapets andra deltävling, för att på 4,574 km och flera utmanande etapper kora vilka som når topplaceringarna. Syskonen Andreas och Jessica Bäckman utgör två av startfältets förarplatser och det är premiär för dem båda på denna klassiska racingbana.

– Jag tycker att banlayouten på Hockenheimring ser intressant ut, där den stora variationen av kurvor och raksträckor kan bjuda på riktigt spännande race, säger Andreas.

Hög fart och revanschlusta i bagaget

Mästerskapets förra deltävling kördes på Hungaroring, Ungern, för lite drygt en månad sedan och uppehållet har bjudit på mängder med träning för syskonen. Dessutom fick Jessica smaka på ett tufft men lärorikt gästinhopp i TCR Germany. Inför helgens tävling ligger Andreas på en 11:e plats och Jessica på en 13:e plats i förarmästerskapet.

– Jag är extremt revanschsugen efter min medverkan på Autodrom Most (TCR Germany) och laddar nu för en helg med bra fart och många mästerskapspoäng, säger Jessica.

– Från Hungaroring tar jag med mig mitt kvalresultat och den fart jag visade i racen. Jag ser mycket fram emot att få köra min Hyundai i30 N TCR igen – och dessutom att få inta en så historisk bana som Hockenheimring, säger Andreas.