Racing

Snabba ryck för Linus Lundqvist – Hockenheim nästa

Det är ingen rast, ingen ro för Linus Lundqvist och resten av gänget i Euroformula Open just nu. Bara några dagar efter den intensiva stadsbanetävlingen i franska Pau drar fältet direkt vidare till den tyska Formel 1-arenan Hockenheim för säsongens tredje deltävling – och det blir återigen en ny bekantskap att tackla för Linus Lundqvist.

Foto: Mattias Persson / Motorsport Publication. 

– Jag har aldrig satt min fot på Hockenheim förut, men det ska bli kul att komma dit för första gången i helgen, säger Lundqvist. Det är en bana som förekommer väldigt mycket i olika racingmästerskap på alla nivåer, så det är en viktig plats att känna till. Jag har förberett mig så gott jag kunnat i simulatorn och genom att kolla ombordklipp. Jag känner mig så redo man kan bli.

Lundqvist återfinns på femte plats totalt i Euroformula Open efter årets första två deltävlingar, som båda ägt rum i Frankrike. Premiären gick av stapeln på Circuit Paul Ricard i slutet av april, och så sent som under den gångna helgen intog det F3-baserade mästerskapet alltså gatorna i Pau för säsongens enda – och Linus Lundqvists allra första – stadslopp.

– Pau var en omtumlande erfarenhet på många sätt, både rent körmässigt och för att resultatet i slutändan inte blev vad jag hade hoppats på, fortsätter Double R Racing-föraren (som tvingades bryta söndagens final i Pau när han slogs om pallen). Jag är väldigt sugen på att klättra ner i bilen igen och göra bättre ifrån mig på Hockenheim. Det blir intressant att komma tillbaka till en vanlig bana och se vad vi kan göra. Målet är som alltid att försöka utmana allra längst fram.

Hockenheims berömda Grand Prix-slinga mäter 4.574 km och bjuder på en varierande mix av snabba och långsamma kurvor. Det bästa omkörningstillfället finns i slutet av den långa bakrakan, där bilarna bromsar ner från runt 250 till 60 km/h in i den tvära Spitzkehre-hårnålen.

Helgens övningar i Tyskland inleds med tre gånger 30 minuters fri träning på fredag, följt av kval och race på lördag och söndag.