Rally

Tidemand kör Rally Mexico

Efter framgångarna i Rally Sweden låter inte fortsättningen vänta på sig för Pontus Tidemand och kartläsaren Patrik Barth. Nu står det klart att de och teamet Toksport World Rally Team redan om några veckor är tillbaka i rally-VM, då i Rally Mexico.

Foto: Honza Fronek

– Teamet var väldigt nöjda med vår insats i Sverige så nästa tävling kom snabbt upp på bordet, berättar Pontus. Jag och Patrik fick verkligen blodad tand i Rally Sweden när allt flöt på så bra och vi var sugna på mer direkt. Toksport är väldigt professionella och samarbetet funkade jättebra så vi är både glada och tacksamma att vi snart är på väg över Atlanten för uppföljningen.

Pontus har tävlat i Rally Mexico två gånger tidigare, 2017 och 2018, och båda gångerna har han slutat som segrare i WRC 2-klassen med sin SKODA Fabia R5. Nu hoppas han att kunna upprepa succén.

– Rally Mexico är en häftig tävling från start till mål och värmen och den tunna luften uppe i bergen där vi kör gör det till ett krävande rally, men jag tror och hoppas att det kan passa oss bra i år också. Vi fick en bra start på säsongen så nu behåller vi den känslan och fortsätter på samma positiva spår. Jag ser fram emot det här och att få tagga igång igen innan overallen kallnar, säger Pontus.

Rally Mexico avgörs mellan den 12 och 15 mars.