Rally

Oliver Solberg en tiondel från första milstolpen i VM

En tiondels sekund skilde Oliver Solberg från karriärens första sträckseger i rally-VM:s värstingklass i Rally Estland.

Endast fransmannen Adrien Fourmaux var snabbare än Hyundai-föraren på tävlingens 18:e specialsträcka. Han har aldrig varit närmre en sträckseger i rally-VM. Vid näst sista sträckan på söndagen kopierade unge Solberg sin personbästa placering med ännu en andraplats, men då med en marginal på sju sekunder till Esapekka Lappi som vann sträckan.

Även från Rally Sweden i slutet av februari fick han en näst bästa tid, då 2,4 sekunder efter Ott Tänak. 13:e plats totalt var ännu en besvikelse för Oliver Solberg i rally-VM. Punktering, trasig servostyrning och tidsstraff skickade ner 20-åringen i resultatlistorna.

– Alla vet att jag inte är nöjd med det här resultatet i mitt favoritgrusrally. Man kan lugnt säga att Rally Estonia var svårt. Förhållandena var mycket utmanande med mycket regn och varierande grepp. När man kommer till en sån här tävling för att köra en Rally1-bil för första gången på grus så önskar man sig lite jämnare förhållanden, sa Oliver Solberg.

Finlands Kalle Rovanperä vann tävlingen, hans femte seger den här säsongen. Tvåa blev Elfyn Evans och trea Hyundai-föraren Ott Tänak. Nästa VM-tävling är Rally Finland första veckan i augusti.

Foto: Vincent Thuillier, Hyundai Motorsport