Rally

Lönnström slipar VM-formen i SM

Rallyföraren Pontus Lönnström från Nora har som huvudfokus i år att köra Junior-VM i rally, och hittills har en tävling körts genom Rally Sweden i Sverige där Pontus och hans kartläsare Stefan Gustafsson slutade 8:a efter en punktering. Efter det har säsongen legat på is när stora delar av VM-tävlingarna tvingats ställa in på grund av pandemin. Men första helgen i september återstartar VM-serien med Pontus och Stefan på startlinjen i Estland. Som uppladdning inför Junior-VM kör de i helgen andra deltävlingen i Rally-SM i Hässleholm.

Foto: Junior-WRC

– Vi kommer att köra en Ford Fiesta som är ombyggd till Rally4-klassen, samma typ av bil vi kör i VM. Vi kommer köra med samma inställningar som vi ska ha i Estland för att bli vana med det, även om det kanske inte är optimalt för Hässleholm, säger Pontus.

Även om debutsäsongen i VM är huvudfokus för Pontus, som de senaste två åren blivit Svensk Juniormästare, så leder han och Stefan SM efter seger i premiären i Vännäs i vintras och har höga målsättningar i Hässleholm.

– Givetvis vill vi vinna, det är därför vi kör rally. Men framförallt behöver vi få mil i bilen eftersom vi knappt kört någonting i år. Det blir en utmaning med det varma vädret i helgen också, men vi ser fram mot det.

Till Estland kommer samtliga i Junior-VM få den nya Ford Fiesta Rally4 som är utvecklad av M-Sport Polen. Den skiljer sig lite från den R2T Pontus och Stefan inledde säsongen i Rally Sweden med. Bland annat har motorn, drivlinan och bakvagnen utvecklats, och det är just i en Rally4-bil som Pontus och Stefan ska ta sig an Snapphanerallyt.

– Vi körde test tidigare i veckan. Nya bilen känns bra och vi har en bra känsla inför helgen, avslutar Pontus.