Crosskart

Nils Andersson redo för RallyX Nordic i Höljes

Efter förra helgens framgångar i Supercupen i Arvika är självförtroendet på topp inför RallyX Nordic i Höljes kommande helg.

Foto: Christian Gustavsson

Jag hade höga förväntningar på hemmatävlingen i Arvika, men i en säsongspremiär med 46 startande och hela Crosskarteliten på plats är det svårt att veta hur det skall sluta. Nu tappade jag segern på mållinjen, men att få stryk med 0.088sekunder och bli bästa svensk kändes som en seger efter en lite trög inledning på tävlingen. Vinterns förberedelser och hårda arbete ser ut att ha gjort nytta.

Tävlingen i Arvika var första deltävlingen i nystartade Supercupen, men nu till helgen startar allvaret då RallyX Nordic inleds i Nordvärmländska Höljes.

Den regerande RallyX Crosskartmästaren från Arvika har med sig positiva minnen från förra årets tävling i Höljes.

”I Höljes körde jag förra året hem min allra första seger, efter att ha varit snabbast i samtliga kvalomgångar, semifinal och final. Banan passar både mig och Crosskarten perfekt med sina snabba partier. Vi toppar närmare 160km/h på gruspartiet nerför backen innan hoppet, där blir det ett adrenalinpåslag utan motstycke. Westombanan i Arvika är min egentliga hemmabana, men Höljes känns nästan lika hemma”, berättar den regerande mästaren.

RallyX Nordic Crosskartklass är en Internationell serie som i år avgörs i Sverige, Norge, Danmark och Lettland.