Racing

Hård poängkamp för Kristoffersson

Efter ett struligt kval och därmed startposition långt bak i fältet fick Johan Kristoffersson ta på sig blåstället i de tre WTCR-racen på Slovakiaring öster om Bratislava. Bäst gick jakten i andra racet, där Kristoffersson tog sig ända upp till femtonde och grejade sista poängplatsen.

Foto: Florent Gooden / DPPI

− Där gick det ganska bra. Jag hade lite pace och kunde vara med och köra om det. Det var kul, säger Kristoffersson.

Sébastien Loeb Racing hade till den här helgen valt att byta ECU-enhet i Volkswagen Golf GTI TCR-bilarna. Det innebar straffvikt i lådan och därmed en ännu tuffare utmaning på den snabba banan. Trots det fanns det förutsättningar att utmana om en plats på övre halvan av resultatlistan i kvalet för Arvika-föraren.

− Det var lite halvblöta förhållanden när vi började kvalet, så där som jag tycker om.Men, precis som tidigare under säsongen så vände omständigheterna emot Johan.
− Det blev upptorkande och gick fortare och fortare. Därmed var man tvungen att vara snabb på sista varvet och då fick jag växellådsproblem.

Men, precis som tidigare under säsongen så vände omständigheterna emot Johan.
− Det blev upptorkande och gick fortare och fortare. Därmed var man tvungen att vara snabb på sista varvet och då fick jag växellådsproblem.

Kristoffersson fick ställa sig långt bak i kön till det första racet, på 22:a plats.
− Då chansade vi lite och testade en set up som visade sig absolut inte fungera, berättar Johan, som körde i mål som tjugonde man.

I andra racet startade han näst sist, från 26:e rutan och kämpade sig därifrån uppåt i fältet. Fuktiga förhållanden gjorde att det blev ett händelserikt lopp och Kristoffersson kunde bana sig väg upp till en poänggivande femtonde plats, en position som kunde ha blivit ännu bättre med en mer lyckosam start.
− Jag hamnade på fel ställe i starterna både i race två och tre. Det var alltid någon bil som stod i vägen där jag skulle fram.
Även i sista racet avancerade han i fältet, men längre än till artonde plats räckte det inte.

För Kristoffersson är det en ganska ovan situation, med all den otur och det oflyt som har drabbat honom hittills under WTCR-säsongen.
− De två senaste åren har det ju flutit på ganska bra kan man väl säga, men just nu går det verkligen bara emot.

Men säsongen är lång och det finns inte tid att gräma sig. Redan till helgen är det dags igen, när fjärde WTCR-deltävlingen körs i Holland.
−Vi får ta med oss det positiva vi trots allt hittade till Zandvoort, avslutar Johan, som tar en tur till Tyskland på vägen, i jakten på en väg till topplaceringarna.