Rallycross

Kristoffersson kör full VM-säsong för EKS JC

Regerande mästarna slår sig samman. Fjolårets vinnare i team-VM och trefaldige rallycrossvärldsmästeren Johan Kristoffersson satsar på två gemensamma guld under årets rallycross-VM.

Foto: EKS JC

EKS JC, som är en sammanslagning av teamen JC och EKS, har många VM-guld i bagaget. Nu är det klart att den regerande världsmästaren Johan Kristoffersson ansluter till teamet, för att tillsammans med Enzo Ide köra full säsong i FIA World Rallycross Championship (rallycross-VM).

32-årige Johan Kristoffersson har 36 World RX-pallplatser på meritlistan, varav 24 av dessa är vinster. Kristoffersson har inte bara tagit tre VM-guld (2017, 2018, 2020), utan även tre titlar i Porsche Carrera Cup Scandinavia, två Scandinavian Touring Car Championship titlar och en Superstars International Series titel. Nu siktar han på ytterligare två guldmedaljer i rallycross – både i förar-VM och team-VM.

Johan Kristofferson kommer tillsammans med Enzo Ide utgöra EKS JC i kampen om titeln i team-VM, där båda kommer köra den nyaste generationen av Audi S1 EKS RX quattro. Årets säsong planeras bestå av sju deltävlingar, med start 23 juli i Spanien.

– Jag är väldigt glad över att kunna göra en full säsong i rallycross-VM, och att göra det med ett nytt team blir en ny utmaning för mig, säger Johan Kristoffersson. EKS JC vet hur man vinner tävlingar och mästerskap, och efter de två första testdagarna har vi sett att vi kan lära och utvecklas av varandra. Joel Christoffersson och hela teamet är väldigt passionerade och motiverade att jag ska försvara VM-guldet och även, tillsammans med Enzo, ta team-guldet.

– Om du inte kan slå honom, slå dig samman med honom – så enkelt är det, säger Mattias Ekström, teamägare EKS JC. Jag har haft många bra fighter med Johan och tror att alla håller med om att han har en unik talang. Så för mig är han en perfekt match för EKS JCs VM-satsning 2021, för att återigen kunna utmana resten av startfältet om titlar i både förar-VM och teammästerskapet.

– Johan är den mest framgångsrika VM-föraren någonsin och jag är väldigt glad att vi, med stöd från Red Bull, Ravenol, KYB och Blåkläder, kan ha honom i teamet tillsammans med Enzo, säger Joel Christoffersson, teamchef EKS JC. Hans erfarenhet och kunskap kommer hjälpa oss att utvecklas ytterligare, och för Enzo blir det en perfekt möjlighet att lära från den allra bästa. Vi kommer fortsätta testa inför säsongen och jag är säkert att vi kommer ge våra konkurrenter en tuff utmaning.

Foto: EKS JC