Racing

Rosenqvist kraschade i Texas

Felix Rosenqvist fick ännu en gång se ett potentiellt toppresultat glida honom ur händerna på Texas Motor Speedway när han, från pole position, tvingades bryta söndagens INDYCAR-race på den ultrasnabba ovalen efter en krasch.

Foto: INDYCAR.

Olyckan var framme på det 177:e varvet av totalt 250 i söndagskvällens PPG 375, då Rosenqvist i samband med en varvning tappade kontrollen över sin Arrow McLaren-bil och smällde in i muren.

Kraschen satte bryskt punkt för en annars övergripande positiv helg för smålänningen, som ledde det 28 bilar stora fältet till grönflagg från sin första pole position för säsongen och som fram till olyckan såg ut att gå mot en stor poängskörd.

Utgången bär också kusliga likheter med flera tidigare erfarenheter på Texas Motor Speedway för Rosenqvist, som upprepade gånger fått se bra fart på den förrädiska ovalen omintetgöras av olika skäl. Förra året bröt han till exempel tävlingen utanför Dallas med tekniska problem, också då efter att ha startat i pole position.

– Det här stället fortsätter tydligen att både älska och hata mig, säger Felix Rosenqvist. Jag passerade en bil på utsidan av Kurva 3/4 och kom lite för högt upp från racelinjen. Jag fick ett litet kast och lyckades rädda det, men sedan fick jag ett till och då var jag för långt upp i banan och ute bland alla gummirester. Därifrån var det tyvärr kört.

Racet i Texas vanns till slut av Josef Newgarden, medan Arrow McLaren åtminstone kunde glädjas åt en andraplats för Pato O’Ward.

– Det var ett tufft race för mig idag med en ganska instabil bakvagn, men trots det hade vi en snabb bil och ett bra resultat på gång, avslutar Felix Rosenqvist. Det är klart att det svider, men det finns också mycket positivt att ta med sig härifrån; vår första pole för säsongen och det faktum att Pato slogs om segern hela vägen in i mål. Det är bara att blicka fram emot nästa race.