Racing

Rosenqvist söker efterlängtad revansch i Texas

Felix Rosenqvist beger sig till Texas Motor Speedway i helgen för INDYCAR-säsongens andra deltävling – och Arrow McLaren-föraren är på jakt efter upprättelse i The Lone Star State.

Foto: INDYCAR.

Den supersnabba ovalen utanför Dallas/Fort Worth har stått i centrum för några av Rosenqvists absolut bästa ovalinsatser så här långt i INDYCAR-karriären. Redan 2020 var smålänningen, efter att ha satt loppets snabbaste varv, på väg ikapp ledande Scott Dixon in på sluttampen – men kraschade i samband med en varvning.

2021 var det just här som Rosenqvist gjorde sin bästa ovaltävling för säsongen – samtidigt som teamkamraten Pato O’Ward tog sin första seger i karriären – och vid förra årets besök slog Värnamo-sonen till med en eftertrycklig pole position efter att ha presterat en snitthastighet på 355 km/h (221 mph) under kvalet.

Liksom 2020 slutade dock fjolårets race med besvikelse för Rosenqvist, som tvingades bryta med tekniska problem efter att inledningsvis ha slagits längst fram i fältet.

Efter en tuff säsongspremiär i St. Petersburg i början av mars, där han trycktes in i muren redan på det första varvet, är Rosenqvist nu fast besluten att äntligen få avkastning på Texas Motor Speedway.

– Jag har en speciell relation till Texas Motor Speedway, säger Felix Rosenqvist. Å ena sidan har jag gjort mina absolut bästa ovalinsatser där under åren, men å andra sidan har jag aldrig fått utdelning för det i racen. Självklart är målet i helgen att ändra på det. Vi har haft en väldigt bra bil där historiskt, så jag ser verkligen fram emot att komma tillbaka och se hur vårt ovalpaket står sig i år.

Årets race på Texas Motor Speedway är formellt betitlat PPG 375, och körs över 250 varv (två fler än i fjol). Starten går kl. 18.10 svensk tid på söndag kväll. Både kval och race sänds som vanligt på V Sport Motor och Viaplay.