Racing

Allt eller inget för Rosenqvist i Indycar-finalen

Felix Rosenqvist kommer att utkämpa en vidöppen fight om åttondeplatsen i mästerskapet vid helgens NTT INDYCAR SERIES-final – med full attack som enda strategi.

Foto: Arrow McLaren SP.

Rosenqvist är inblandad i en stenhård trekamp inför helgens final, där Arrow McLaren SP-svensken jagar de båda amerikanerna Colton Herta och Alexander Rossi i sammandraget.

Två ynka poäng skiljer trion åt på platserna åtta-tio i tabellen när finalen nu står för dörren på Laguna Seca i Kalifornien – och Rosenqvist har bara ett läge för ögonen.

– Det är full attack som gäller i helgen, säger Felix Rosenqvist. Det är det enda alternativet om vi ska göra det avtryck vi vill i finalen. Jag slåss om åttondeplatsen i mästerskapet, vilket aldrig är vad man eftersträvar, men nu är det den situationen vi har och den fighten jag kommer ta. Framför allt vill jag se till att avsluta den här säsongen på topp, för mig själv och för teamet. De förtjänar det.

Rosenqvist körde hem ytterligare ett topp tio-resultat i söndags på Portland International Raceway, men känner att potentialen finns där för mer inför avslutningen i Firestone Grand Prix of Monterey.

– Vår största svaghet i år har varit att sy ihop en hel helg, avslutar Felix Rosenqvist. Vi har tagit pole positions, vi har haft fantastisk race pace många gånger, men vi har inte lyckats få ihop det på en och samma gång. Att äntligen göra det i helgen vore en perfekt avslutning på säsongen.

Träningarna på Laguna Seca drar igång på fredag. Kvalet körs på lördag, och det 95 varv långa finalloppet på söndag kväll svensk tid.

Foto: Arrow McLaren SP.