Racing

Rosenqvist fortsätter i Indycar

Felix Rosenqvist kommer att fortsätta tävla för Arrow McLaren SP i NTT INDYCAR SERIES även säsongen 2023.

Rosenqvist går därmed in i sin tredje säsong tillsammans med teamet, där han fullbordar en expanderad trebilssatsning jämte Pato O’Ward (Mexiko) och Alex Rossi (USA).

Foto: INDYCAR.

– Det finns inget bättre sätt att påbörja vinteruppehållet än med de här nyheterna, säger Felix Rosenqvist. Jag älskar det här teamet och jag är så glad att få fortsätta arbeta med alla fantastiska människor jag lärt känna under de senaste två åren. Med allt vi har på gång just nu, den fortsatta relationen med Pato och nytillskottet i Alex Rossi, kommer vi bli en kraft att räkna med 2023. Det blir den mest spännande säsongen för mig hittills. Jag kan knappt vänta!

Felix Rosenqvist slutade fyra i säsongsfinalen vid Firestone Grand Prix of Monterey i söndags, där han samtidigt säkrade åttonde plats totalt i NTT INDYCAR SERIES-tabellen 2022. Höjdpunkter under det gångna året har inkluderat en stark fjärdeplats i storloppet Indy 500, samt ett podium vid stadsracet i Toronto.

Rosenqvist har också kvalat in på pole position två gånger bakom ratten på sin #7 Arrow McLaren SP-bil den här säsongen.

– Jag är mycket glad att Felix återigen kommer att tävla för AMSP under 2023, säger Zak Brown, VD på McLaren Racing. Han har haft ett starkt 2022 och jag ser fram emot att se vad han, Alex Rossi och Pato O’Ward kan åstadkomma tillsammans i papayafärger nästa säsong.

Foto: INDYCAR.
Foto: INDYCAR.