Racing

Felix Rosenqvist 12:a i Indy 500

Felix Rosenqvist korsade mållinjen som 12:a i årets upplaga av Indianapolis 500, kronjuvelen i NTT INDYCAR SERIES, och fullföljde därmed det klassiska amerikanska loppet för första gången i sin karriär.

Foto: INDYCAR.

Rosenqvist startade på 14:e plats i det legendariska ovalracet, och avverkade de 200 varven – motsvarande drygt 80 mil – på tre timmar och tio minuter. Värnamo-sonen tog sig upp på sin slutgiltiga 12:e plats genom att köra om pole position-innehavaren Marco Andretti i slutskedet av loppet, som vanns av japanen Takuma Sato före Rosenqvists teamkamrat Scott Dixon (Chip Ganassi Racing).

– Vi kom i mål två platser bättre än vi startade, men jag tror ärligt talat att det fanns mer i bilen idag, säger Felix Rosenqvist. Jag lär mig fortfarande det här med ovalracing; det är den stora akilleshälen just nu. En 12:e plats är ingenting att jubla över, men det är ändå ett stabilt resultat. Vi tog oss igenom racet och det är bara att komma tillbaka starkare nästa år.

Chip Ganassi Racing satte Rosenqvist på en alternativ strategi en bit in i racet, vilket bland annat gjorde det möjligt för svensken att tillfälligt ta sig upp i ledning och därigenom inkassera en bonuspoäng i mästerskapet.

– Den andra halvan av racet kändes riktigt bra, och jag vill tacka gänget på bilen för ett fantastiskt jobb i depån och med vår strategi, avrundar Felix Rosenqvist. Allting fungerade när det verkligen behövde fungera idag. Jag har lärt mig mycket och jag är glad att ha tagit målflagg i Indy 500 för första gången. Det känns viktigt att ha fått känna på hela distansen eftersom bilen förändras så mycket under ett sådant här lopp.

Felix Rosenqvist, som tidigare i år tog sin första seger i INDYCAR på Road America, återfinns nu på tionde plats i den sammanlagda förartabellen.

Foto: INDYCAR.