Racing

Sportvagnar på Mantorp Park

Sportvagnsmästerskapet skulle ha kört på Mantorp Park redan i våras, men när den tävlingen blev inställd flyttade man i stället in under RHK´s arrangemang Mantorp Classic Festival.

Christoffer Waern tog en dubbelseger i Roadsport C. Foto: Bengt-Åce Gustavsson

Det var lite tunt i klasserna, detta Corona-år. Roadsport C var största klassen, trots att denna tävling inte ingick i MX-5 Cupen. 12 MX-5:or gladde oss med sitt deltagande där Christoffer Waern tog två lätta segrar före Hans Drangel och Ulf Andersson. Då var det mera spännande i kvalet, som kördes i regn. Där överraskade Anders Stomberg genom att vara näst snabbast!

Peter Andersson går från klarhet till klarhet! Han vann båda racen i Roadsport A. Jonas Jonsson vann båda racen i B. Veteranen Anders Ekdahl klippte till och vann Verktygsboden Modsport III i första heatet och Jonas Jonsson (som körde i två klasser) vann det andra heatet.

Joakim Carlsson vann Verktygsboden Modsport I före Jonas Jansson och Lars Macklin i första racet. Carlsson kom tyvärr ej till start i andra racet, som vanns av Jansson före Macklin och Thomas Larsson. Björn Axelsson vann Verktygsboden Modsport II före Peter Eriksson och Niklas Mårtensson. I andra racet blev det för trångt i Pariskurvan där Axelsson och Eriksson tvingades bryta. Mårtensson kunde därför ta segern före Fredrik Olsson.

Johan Kylberg var ensam i RS-klassen som kördes tillsammans med Clubman. I Clubman var Mattias Andersson klart snabbast och han vann båda racen före Stefan Deleuran Mumm och Peter Öfverman.

Nästa tävling körs i Falkenberg i mitten av september.

Av Bengt-Åce Gustavsson

Joakim Carlsson vann första racet i Verktygsboden Modsport I. Foto: Bengt-Åce Gustavsson
Peter Andersson vann dubbelt i Roadsport A. Foto: Bengt-Åce Gustavsson
#15 Johan Kylberg vann dubbelt i RS och #74 Mattias Andersson vann dubbelt i Clubman. Foto: Bengt-Åce Gustavsson